ABD'den PKK açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama'nın, DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk "PKK, terör örgütüdür" dedi

BAĞDAT'TA düzenlediği basın toplantısında konuşan McGurk, Musul operasyonunun belirlenen plan dahilinde sürdüğünü ve ilerleme kaydedildiğini ancak bu operasyonun zor olacağını ve zaman alacağını belirtti.
McGurk, "DEAŞ, küçük gruplar şeklinde Kerkük ve Rutba'da olduğu gibi farklı yerlerde terör eylemlerinde bulunuyor. Bu gibi eylemlerin artacağını da düşünüyoruz." dedi.
"PKK, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
"PKK, terör örgütüdür ve Türkiye ile IKBY'ye karşı tehdit oluşturuyor." diyen McGurk, bu sorunun IKBY ile merkezi hükümet arasında çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
McGurk, DEAŞ sonrası Irak'ta ABD güçlerinin kalıp kalmayacağı konusunun Irak'a ait olduğunu ve bunun Irak ile ABD arasındaki diyaloğa bağlı olacağını aktardı.


26 Eki 2016 - 08:50 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber