ABD'de Cumhuriyetçilerin son sağlık tasarısı da reddedildi

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin Obamacare’in iptalini öngören son sağlık reformu tasarısı, Senatoda yapılan kritik oylamada 49’a karşı 51 oyla reddedildi

ABD Senatosu, Cumhuriyetçi Partinin Obamacare'in iptalini öngören son sağlık reformu tasarısını da reddetti. Senatoda yerel saatle 01:30'da başlayan kritik oylama, tasarının 49'a karşı 51 oyla reddedilmesiyle sonuçlandı.Eski Başkan Barack Obama'nın imzasını taşıyan mevcut sağlık sisteminin (Obamacare) büyük bölümünü iptal etmeyi hedefleyen yasa tasarısı, oylamadan sadece saatler önce açıklanmıştı.Demokrat ve bağımsız senatörlerin topyekun karşı çıktığı tasarıya, üç Cumhuriyetçi temsilci de "hayır" dedi. Muhalif tarafta yer alan Cumhuriyetçiler arasında geçen hafta beyninde tümör olduğunu öğrendiği halde oylamaya katılan 80 yaşındaki John McCain'in olması dikkati çekti.Muhalif tarafta yer alan diğer Cumhuriyetçi senatörleri, partinin bundan önceki sağlık tasarılara da karşı çıkan Alaska Senatörü Lisa Murkowski ve Maine Senatörü Susan Collins oluşturdu.

TRUMP'IN TEPKİSİ GECİKMEDİ

Cumhuriyetçilerin sağlık reformundaki son girişiminin de başarısız olması, ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisine neden oldu.Trump, Washington yerel saatiyle 02:00 surlarında kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "3 Cumhuriyetçi ve 48 Demokrat Amerikalılara hayal kırıklığı yaşattı. Daha yolun başında söylediğim gibi, Obamacare'in patlamasına izin verin, sonra anlaşın." ifadelerini kullandı.

ZORUNLU SAĞLIK SİGORTASININ İSTEĞE BAĞLI OLMASINI ÖNGÖRÜYORDU

"Sağlık Hizmetleri Özgürlük Yasası" (HCFA) başlığını taşıyan 8 sayfalık yeni tasarı, Obamacare çerçevesinde zorunlu olan sağlık sigortasının tamamen isteğe bağlı olmasını öngörüyordu.Yasa teklifi, ayrıca Obamacare'in 50 ve üzerinde çalışanı bulunan iş yerlerine sağlık sigortası sağlama zorunluğunu kaldırmayı hedefliyordu.Cumhuriyetçilerin geleneksel olarak karşı çıktıkları kürtaj ve doğum kontrolü gibi hizmetleri sunan kamu destekli aile planlama merkezi Planned Parenhood'a sağlanan finansmanı kesecek tasarı, ayrıca eyaletlere kendi sağlık sigortası muafiyetlerini belirlemeleri için daha fazla esneklik tanınmasını da içeriyordu.

28 Tem 2017 - 12:02 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber