ABD bu kez onu hedef aldı

ABD ordusunun Suriye’ye yönelik hava saldırılarında, terör örgütü IŞİD tarafından yayınlanan görüntülerde rehinelerin kafalarını kesen “John” lakaplı İngiltere vatandaşı Muhammed Emwazi’yi hedef aldığı bildirildi

ABD, Suriye’deki IŞİD’e ait noktaların hedef alındığı hava saldırılarına devam ediyor. ABD ordusunun Rakka’ya düzenlediği hava saldırılarında, daha önce terör örgütü tarafından yayınlanan görüntülerde rehineleri infaz eden John olarak bilinen İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi’yi hedef aldığı kaydedildi. Operasyonda insansız hava aracının hareket halindeki bir aracı hedef aldığı ve araçta Emwazi dışında bir kişinin daha bulunduğu ifade edildi. Enwazi’nin ölüp ölmediğinin henüz bilinmediği aktarıldı. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, operasyonun değerlendirildiği ve gerekli açıklamaların daha sonra yapılacağı belirtildi. Emwazi’nin bir süredir takip edildiğini dile getirilirken, İngiltere hükümetinin militanın ele geçirilmesi konusunda ABD’li yetkililerle işbirliği içinde olduğu kaydedildi.
Kuveyt doğumlu Muhammed Emwazi’nin 2006 yılında Somali’ye giderek El Şebab örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle İngiltere tarafından şüpheliler listesine alınmıştı. Emwazi ilk olarak Ağustos ayında ABD’li gazeteci James Foley’in infaz edilişini gösteren videoda görüntülenmiş, daha sonra ise gazeteci Steven Sotloff, İngiliz yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve ABD’li yardım görevlisi Abdul-Rahman Kassing’in infaz edilişine dair videolarda görülmüştü.

# ABD

13 Kas 2015 - 15:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber