ABD başkanlık seçimlerinde flaş gelişme

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2016 başkanlık seçimlerine yönelik siber saldırı ve dış müdahale iddialarının araştırılması için talimat verdiği bildirildi. Obama’nın talimatını, Beyaz Saray İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco duyurdu

CHRİSTİAN Science Monitor gazetesi tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Monaco, Obama’nın direktifi doğrultusunda ülkenin istihbarat kurumlarının seçimlere ilişkin iddiaları araştıracağını ve bir rapor sunacağını söyledi. Monaco, söz konusu araştırmanın Obama’nın görevi bırakacağı 20 Ocak 2017’den önce tamamlanacağını belirterek, raporun Kongre ile de paylaşılacağını kaydetti. 

Monaco, “Başkan (Obama), 2016 seçimlerinde neler yaşandığının tam olarak incelenmesi, bundan ders çıkarılması ve Kongrenin de aralarında bulunduğu bazı ilgili yerlere bildirilmesi için istihbarat kurumlarına talimat verdi.” ifadesini kullandı. Siber saldırıların yeni bir şey olmadığına işaret eden Monaco, ancak bu yılki seçimlerde “eşiğin aşılmış olabileceğini” belirtti. 

Monaco, ABD Federal Araştırma Bürosunda (FBI) 2008 yılında üst düzey görevli olarak çalışırken, o dönem başkanlık için yarışan Barack Obama ile Senatör John McCain’in yürüttükleri seçim kampanyalarına Çin’in sızdığının bildirildiğini hatırlatarak, “2008 yılında ve bu son seçimlerde kötü niyetli siber eylemler gördük.” dedi. 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ile Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, geçen ekim ayında, Demokrat Parti kurumlarının ve seçim kampanyalarının siber saldırıya uğramasıyla ilgili Rusya’yı resmen suçlayan açıklamada bulunmuştu.

09 Ara 2016 - 22:45 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber