AB yaptırım uygulamayacak!

AB ülkeleri Brüksel'de düzenlenen ilk zirve sonrasında Suriye krizi yüzünden Moskova ve Şam'a yaptırım uygulamama kararı aldı

ZİRVE öncesinde Bloomberg haber ajansı, karar taslaklarında Rusya'ya yaptırım uygulanmasının değerlendirilmesinin belirtildiğini bildirdi. Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitri Peskov ise zirve öncesinde yaptırımlara ilişkin açıklama yapmaktan kaçınarak zirve sonucunu beklediklerini söyledi.
Zirve sonucunda Avrupa Birliği dış politika belgelerinde yeni yaptırım ihtimaline değinmedi, fakat bazı AB liderleri ileride Şam ve Moskova'nın eylemlerine bu tür bir yanıt verilebileceğini bildirdi.

Belgede, "AB ülkeleri Suriye rejimi ve başta Rusya olmak üzere onun müttefiklerinin Halep'teki saldırılarını kınıyor. AB bu saldırıya bir son verilmesi ve en kısa zamanda Halep'e insani erişimin sağlanması için önlemler alınmasını istiyor." ifadeleri yer aldı.

22 Eki 2016 - 10:52 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber