AB'den vizesiz dolaşım hakkı isteyen bir ülke daha

Fiji Başbakanı Voreqe Bainimarama, Avrupa Birliği'nden Schengen Bölgesi'ni oluşturan 26 ülkeye vizesiz erişim talebinde bulundu

FİJİSun'ın haberine göre, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile  Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelen Bainimarama, Fiji pasaportu  taşıyanlara Schengen Bölgesi'nde vizesiz dolaşım hakkı verilmesini talep etti. 
AB'nin pasifikte yer alan diğer ülkelerde yaşayanlara sağladığı  hakları kendi vatandaşları için de isteyen Bainimarama, Fiji'nin vizesiz dolaşım  için gerekli şartları yerine getirdiğini hatırlattı. 
Bainimarama, AB'nin bu konuda bir an önce harekete geçmesini talep  etti. 
AB, Fiji ve Papua Yeni Gine haricinde pasifikte yer alan ülkelerin  vatandaşlarına vizesiz dolaşım imkanının sağladı. 
İrlanda ve Rusya dışında Fiji vatandaşlarını vizesiz kabul eden Avrupa  ülkesi bulunmuyor. 
Fiji vatandaşları, Avustralya ve Yeni Zelanda dışındaki bölge ülkeleri  Çin, Endonezya, Filipinler, Singapur, Malezya, Bangladeş ve Güney Kore'ye vizesiz  seyahat edebiliyor.

08 Ara 2016 - 10:44 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber