90 yaşında ölen işadamı, sekreterine 75 milyon Euro miras bıraktı

İtalya'da 90 yaşında ölen bir işadamı, sekreterine 75 milyon Euro miras bıraktı

İTALYA'NIN önde gelen süpermarket zincirlerinden Esselunga'nın sahibi Bernardo Caprotti, 30 Eylül'de hayata gözlerini yumdu.
Milyoner işadamının ölümünün ardından merakla beklenen mirası açıklandı.
Buna göre; Caprotti, nakdi varlığının yarısına denk gelen 75 milyon Euro'yu (yaklaşık 254 milyon Türk lirası) ve iki değerli tabloyu, 48 yıl boyunca sekreterliğini yapmış olan 68 yaşındaki Germana Chiodi'ye bıraktı.
Nakdi mirasın kalan kısmının ise Caprotti'nin 5 yeğeni arasında paylaştırılacağı belirtildi.
İşadamı, Esselunga'yı da bünyesinde bulunduran İtalya Süpermarketleri Holdingi'nin hisselerinin yüzde 70'ini eşi Giuliana Albera ve kızı Marina'ya, geriye kalan hisseleri ise ilk evliliğinden olan çocukları Giuseppe ve Violetta'ya bıraktı.
Yıllar boyunca kendisine yaptığı yardımlardan dolayı sekreteri Chiodi'ye vasiyetnamesinde ayrıca teşekkür eden işadamı, tüm aile üyelerinin faydalanmasını sağladığı mirasının, mirasçıları arasında bir kavga meselesi olmaması umudunu da kaydetti.
MİRASTAN PAY ALAN 22 BİN ÇALIŞAN ARASINDA TEK KİŞİ
Sekreter Germana Chiodi, şirketin 22 bin çalışanı arasında mirastan pay verilen tek kişi oldu.
Bir sekreterden ziyade Caprotti'nin sağ kolu ve sadık bir dostu olduğunu dile getiren Chiodi, "Ben onun hep yanındaydım ve bu kadar başarıya ulaşmasının, yükselmesinin en yakın şahidiyim. O kadar yakın olmamıza rağmen ona hep 'siz' diye hitap ettim. 2008 yılında emekli olmama rağmen benim şirketten ayrılmamı istemedi" diye konuştu. 
Mirastan kendisine böyle bir pay kalacağını bildiğini anlatan Germana Chiodi, "O hep kimselere duyurmadan yardım faaliyetlerinde bulunurdu. Ben de mirasımdan böyle faaliyetlere pay ayıracağım" dedi.
Chiodi, 48 yıl boyunca, ortalama 10'ar saatten haftanın 6 günü hep çalıştığını da ekledi.

28 Eki 2016 - 15:30 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber