76 saniyede uyutuyor

Uykusuzluk problemi yaşayanlar için Harvard Üniversitesi’nden Doktor Andrew Weil mucize bir formül buldu. Weil’in formülü 5 adımda uyutuyor

ABD’nin Harvard Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren doktor Andrew Weil, uykusuzluk problemi yaşayanlar için 76 saniyelik bir formül üretti.

Uyuma garantisi verdi

Weil, geçtiğimiz günlerde “4-7-8” ya da “Rahatlatıcı Nefes” olarak adlandırılan uyuma tekniğini sosyal medyadan paylaştı ve yüzlerce kişiyi telefon ya da bilgisayarı başında uyutmayı başardı. Uyutamadıkları ise ağır şekilde sersemledi ve uzun süre esnemek durumunda kaldı. Sadece nefes alarak kolayca uykuya dalmanın mümkün olduğunu ileri süren Weil, “Nefes almanın derin bir şekilde psikolojiniz ve vücudunuzdaki sistemlerle bağı var. Basit bir şekilde nefes almaya odaklanarak rahatlayabilir ve hızlı bir şekilde uykuya dalabilirsiniz. Saatin kaç olduğu, sabah ya da akşam olması fark etmez. Uyuyamazsanız bu işi bırakırım” ifadelerini kullandı.

İşte sizi 76 saniyede uyutacak yöntem:  

DİKKAT! (Öncelikle uykuya dalmak için uygun ve sessiz bir ortama geçin, uyuyamazsanız sizi sersemletecek olan bu yöntem topluluk içerisinde komik duruma düşmenize yol açabilir) 

1. Dilinizi üst dişlerinizin arka kısmına değecek pozisyonda tutun.

2. Ağzınızı kapatıp burnunuzdan 4’e kadar yavaş yavaş sayarak nefes alın.

3. Nefesinizi tutun ve içinizden 7’ye kadar sayın.

4. Nefesinizi verirken 8’e kadar sayın.

5. Bu işlemi 3 defa daha yapın. Toplamda 76 saniye geçmiş olacak. Çoğu kişi genelde 60’ıncı saniyede uyumuş oluyor.

20 Eyl 2015 - 11:28 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber