70 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edildi

ABD'nin Georgia eyaletinde, Papa'nın "af" talebine karşın, 70 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edildi. Kocasının ölümünden sorumlu tutulan kadının idamı, Türkiye saati ile saat 07:21'de gerçekleşti

AVUKATLARININ son anda Georgia eyaletinde üst mahkemeye ve federal mahkemeye yaptıkları başvurular sonuçsuz kaldı ve 47 yaşındak Kelly Renee Gissendaner zehirli iğne ile idam edildi. Gissendaner, eşi Doug Gissendaner'i 1996 yılında boşanma konusunda yaşadıkları tartışma sırasında öldürmekten 1997 yılında idama mahkum edilmişti.

Papa Francis, ABD gezisi sırasında, idam cezalarının küresel düzeyde kaldırılması çağrısı yapmış ve mahkeme heyetinden Gissendander'ın yaşamını bağışlamasını istemişti.

30 Eyl 2015 - 09:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber