4 hastane faaliyetini durdurdu

Suriye'nin Dera kentindeki 4 sahra hastanesi, Rus ve rejim uçaklarının hedefinde oldukları endişesiyle faaliyetlerini durdurdu

SURİYE'NİN Dera kentindeki 4 sahra hastanesinin Rus ve rejim uçaklarının hedefinde oldukları endişesiyle faaliyetlerini durdurduğu bildirildi.

Dera'daki bir hastanede uzman doktor olarak çalışan Muhammed Salih, Dera'nın en-Naime, Doğu Gariyye, Basar el-Harir ve Cezire beldelerindeki 4 sahra hastahanesinin rejim ve Rus uçaklarının hedefinde olduğu bilgisi üzerine çalışmalarını durdurduğunu belirtti.

Hastanelerin yaralılara hizmet vermesini engellemek için rejim ve Rus uçaklarının genelde Hizbullah milisleri ve rejim askerlerinin bazı cephelerdeki saldırıları ile eş zamanlı olarak hastanelere ve sivil bölgelere saldırdığını ifade eden Salih, "Dera'da aynı anda 10 yaralıyı kabul edebilecek kapasitede bir hastane yok. Bütün hastanelerimiz orta ve alt seviyelerde bir donanıma sahip" dedi.

Ayrıca yaralı tahliye ofisi üyesi Reşid Sayasana da, Ürdün'ün yaralı Suriyelerin girişine kısıtlama getirmesi sebebiyle bölgedeki sahra hastanelerinin hayati önem taşıdığını kaydetti.

Rus savaş uçaklarının geçtiğimiz günlerde Dera ve çevresinde vurduğu 3 sahra hastanesinin de hizmet veremez hale gelmesi sebebiyle faaliyetlerini durduran hastane sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

11 Şub 2016 - 16:01 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber