3.5 milyon emekli yoksulluk sınırında

Almanya’da emekli olduktan sonra geçimini sağlayabilmek için çalışmaya devam etmek zorunda kalanların ve yoksul çalışanların sayısı giderek artıyor

UZMANLARA göre, Almanya’da yoksul çalışanların yanı sıra yoksul çalışan emekli sayısı hızla artıyor. İşsizlik kurumuna akın edenlerin büyük bir çoğunluğunun aslında bir iş sahibi olduğu ve düşük gelirli olduklarından yaşamlarını idame ettirmek için sosyal yardımlara ve ek işe muhtaç yaşadıkları belirtiliyor. Almanya’da 2016 verilerine göre yoksulluk oranı nüfusa göre yüzde 15 oranında. En azından 13 milyon insanın yoksulluktan etkilendiğini belirten uzmanlar, bu sayının 2036’ya kadar 20 milyona ulaşabileceğini, başka bir deyişle halkın yüzde 25’inin fakir duruma gelebileceğini ifade ediyor. Emekliler arasında yoksulluk oranı şimdiden yüzde 15.6 ile ülke ortalamasının üstüne çıkarak kritik noktaya ulaştı. 3.5 milyon emeklinin yoksulluk sınırında yaşadığını vurgulayan uzmanlar, son on yılda emekliler arasında yoksulluğun diğer kesimlerine oranla on kat daha hızlı arttığını saptamış. Emeklilik maaşlarıyla geçinemeyip çalışmaya devam eden emeklilerin sayısı da her geçen yıl artarken, emekli olmuş 800 binden fazla kişi yan işlerde çalışıyor.

65-74 yaş arası kesimde çalışan oranı yüzde 5’ten yüzde 11’e yükseldi. Çalışanların büyük bir çoğunluğu bunu vakit geçirmek için değil düşük emekli maaşlarını artırarak normal yaşam standartlarına erişmek için yaptığını ve çalışmanın kendi seçimleri olmadığını belirtiyor.

28 Tem 2017 - 11:34 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber