3 bankanın daha lisansı iptal edildi

Rusya Merkez Bankası, 27 Ekim'den itibaren Vestinterbank, Entuziastbank ve Kubanski Üniversalnıy Bank olmak üzere 3 bankanın lisansını iptal ettiğini açıkladı

MERKEZ Bankası'ndan yapılan açıklamada, Vestinterbank ve Kubanski Üniversalnıy Bank'ın mevduatlarını düşük kaliteli aktiflere yatırarak aldıkları riskleri iyi değerlendirmedikleri belirtildi. Kredi kuruluşlarının sahipleri faaliyetlerini normale dönüştürmek için önlem almadı.
 
Aynı zamanda, Entuziastbank da aktiflerinin kalitesinin düşmesi sebebiyle aldığı riskleri değerlendiremedi. Ayrıca, bu bankanın kara para aklamayla mücadele alanındaki yasalara uymadığı belirtildi.
 
Bu üç banka da mevduat sigorta sistemine dahil. Rus bankacılık sisteminde Vestinterbank 489, Kubanski Üniversalnıy Bank 377 ve Entuziastbank 608 sırada yer alıyor. Mevduat sahiplerine ödemelerin en geç 10 Kasım'a kadar yapılacağı bildirildi.

28 Eki 2016 - 10:04 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber