"250'den fazla kadına tecavüz ettiler"

Myanmar ordusunun Arakan'a saldırısı sonrasında Bangladeş'e sığınan Abdullah: "Köyüme yaptıkları baskında evleri ve medreseyi yaktılar. 250'den fazla kadına tecavüz ettiler

MYANMAR ordusunun Arakan'a  yaptığı operasyonda köyü yakılan öğretmen Abdullah, çareyi Bangladeş'e sığınmakta  buldu.   
Abdullah, yaptığı açıklamada, köyündeki medresede hadis  öğretmenliği yaptığını ifade ederek, Myanmar'daki Budist yönetimin, bir bahane  ile bölgedeki İslami çalışmaları engellediğini kaydetti. 
 Camilerin ve medreselerin kapatıldığını belirten Abdullah, artık hadis  öğretmenliği yapamadığını vurguladı.  
 Budist askerlerin Arakan'da Rohingyalı Müslümanları temizlemek  istediğini ve bu yüzden köylere baskın düzenlediğini aktaran Abdullah, şöyle  devam etti: 
 "Köyüme yaptıkları baskında evleri ve medreseyi yaktılar. 250'den  fazla kadına tecavüz ettiler. Bunlardan çocuk olan 50 kızı, tecavüz ettikten  sonra öldürdüler. Askerler, bir aileyi evin içine kilitlediler ve daha sonra evi  yaktılar. Aile evin içinde diri diri yandı. Yanan ateşlere çocukları ve gençleri  atıyorlardı. Daha sonra askerler ve onlarla beraber hareket eden Budistler,  camiye girip Kur'an-ı Kerim'i yaktılar ve tuvaletlerini yaptılar. Kadınların  ziynet eşyalarını çaldılar. Genç kızların üzerindeki elbiselerin hepsini alıp  meydanda çıplak olarak dolaştırdılar. Arakan genelinde 2 binden fazla ev yakıldı.  500'den fazla insan öldürüldü. Bin kişi tutuklandı." 
 Budist yönetimin zulüm yaptığını ve Arakan'da işi de evi de  kalmadığını anlatan Abdullah, şunları söyledi: 
 "Arakan'da ormandan yürüyerek, can güvenliğim için Bangladeş'e geldim.  Askerler, hiçbir şey anlamıyor, sormuyor direk vuruyorlar bizi. Oysa biz  Arakan'da yaşamak istiyoruz. Biz bin 500 seneden fazla tarihi olan bir milletiz.  Rohingyalıyız. Budistler bize, 'Bengalli' diyorlar ama hayır biz Rohingyalıyız.  Eskiden olduğu gibi şimdi de huzurlu bir şekilde Arakan'da yaşamak istiyoruz.  İnsani bütün haklarımızla yaşamak istiyoruz. Uluslararası kuruluşlar bize yardım  etmeli, diplomatik destek vermeli."

08 Ara 2016 - 11:03 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber