13 çocuk hakkında beraat kararı

Çocuk Mahkemesi, izinsiz gösteriye katılma suçlamasıyla yargılanan 13 çocuk hakkında beraat kararı verdi

MISIR'DA Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a  geçişi nedeniyle düzenlenen gösteride gözaltına alınan ve yaşları 12 ila 15  arasında değişen 13 çocuk hakkında Çocuk Mahkemesinin beraat kararı verdiği  belirtildi.  Sanıkların avukatı Samih Semir,  "Abbasiye'deki  Çocuk Mahkemesinin Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki deniz sınırının yeniden  çizilmesi nedeniyle düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları için tutuklanan,  yaşları 12 ila 15 arasında değişen 13 çocuk hakkında beraat kararı verdi." dedi.
Semir, çocukların 25 Nisan'da gözaltına alındıklarını ve 13 Mayıs'ta  da Çocuk Mahkemesine sevk edildiklerini hatırlattı. 
Avukat Semir, çocukların 5'inin mahkemede hazır bulunduğunu, geri  kalanın gıyaplarında yargılandıklarını ifade etti. 
Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti  sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını  Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim  yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların  Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair belgeler yayımlamıştı. 
Tepkiler çerçevesinde 15 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen  eylemlerde tutuklanan onlarca gösterici hakim karşısına çıkarılmış, 2 ila 5 yıl  arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.

23 Eki 2016 - 15:57 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber