10 bin hastayı etkileyen sağlık skandalı

Tuen Mun Hastanesi yetkilileri, kadın ve erkekler için verilen enzim referans aralığının karışması ve yanlış yorumlanmasından 4 bin 634 erkek hastanın ve 4 bin 809 kadın hastanın etkilendiğini açıkladı

KLİNİK Patoloji Bölümü Başkanı Ke Tak-lun, hastaneye 2013 yılında kurulan tıbbi cihazın referans aralığının yanlış ayarlandığını belirtti. Ko, hastane yetkililerinin bu hatayı 6 Temmuz 2014'te fark ettiğini ve o gün cihazın ayarlarının düzeltildiğini söyledi.

Tıbbi cihazdan kaynaklı yanlış değerler nedeniyle bazı erkek hastaların gerekli tedavileri almadığı kaydedildi. Enzim değerleri yanlış yorumlanan erkek hastalardan bin 500'e yakınının hayatını kaybettiği ifade edildi. Ancak uzmanlar, bu kişilerden büyük bölümünün ölmesinin hatayla ilişkili olmadığına inanıyor.

Dr. Ke, hatadan dolayı özür diledi ve hastane yönetiminin hastaların hayatını kaybetmesi hakkında inceleme başlatacağını açıkladı.

23 Tem 2015 - 09:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber