Dost ve arkadaş

İNSAN

, ömrü boyunca, yakın akrabaları hariç, çok sayıda dost ve arkadaş ediniyor.

Çocukluk, mahalle, okul, askerlik, takım, daire, meslek, komşuluk ilişkilerine, kimi sosyal etkinliklere dayalı, bir sürü dostluklar ve arkadaşlıklar kurarız.
Kimimiz, ömür boyu, defalarca mahalle, şehir, okul ve de görev icabı bir yerden bir yere tayinimiz çıktığında, yeni daire arkadaşlarımız ve komşularımız olur.
Cezaevi arkadaşlığından da söz etmek mümkün!
Çok şükür böyle bir arkadaşlığımız olmadığından bu konuda bir fikir yürütmem mümkün değil.
Bu arkadaşlıklardan hangisinin önemli olduğuna gelince, burada önemli olan, arkadaşlık ettiğiniz kişilerin sizde bıraktığı etki belirleyici olmakta.
Dost ve arkadaş sayısı, sizin sosyal olup olmamanıza ve de yaşınıza göre çoğalıp, azalır.
Yaşınız ne kadar ilerlediyse, dost ve arkadaş sayınız da o kadar arttığı gibi, çok eskilere dayanan kimi dost ve arkadaşlarınızdan çoğunun da adını, sanını unuttuklarınız da olur.
Bundan 60 yıl öncesine dayalı okul ve mahalle arkadaşlarımdan ancak üç beş kişi hatırımda kaldı.
Biraz daha bugünlere yaklaştığımda, 30-40-50 yıl öncelerine gittiğimde, bu sayı giderek çoğalırken, ne kadar eskiye gidersem o kadar hakkın rahmetine kavuşan çok sayıda akrabam, dost ve arkadaşım olduğu içindir ki, benim hayatımda şu ya da bu biçimde iz bırakmış unutamadığım dostlarımı ve arkadaşlarımı düşündükçe üzüntüden kahroluyor, hayata küsüp, doğanın bu acımasızlığına lanetler okuyorum.
Bir ömür denen şey şaka gibi.
Çok kısa mı kısa.
Ya da.
Masal gibi, hikaye gibi, rüya gibi bir şey!
İnanın "Yalan dünya" denmesine artık şaşmıyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber