Devlet olmak

3 Temmuz 1976. Tel Aviv-Paris seferini yapan Air France uçağı, ikisi Alman, beşi Filistinli Arap korsan tarafından 139 yolcuyla kaçırıldı, uzun bir uçuştan sonra Uganda'nın Entebbe Havaalanı'na uçağı indirdiler.İsrail yetkilileri teröristlerle zaman kazanmak için görüşmelere başladı, 24 saatlik süre istediler, bu süre zarfında da hiç vakit kaybetmeden kaçırılan uçak ve yolcularını kurtarmak için plan yapmaya başladılar. 200 seçkin askeri bir uçağa bindirip Entebbe Havaalanı'na indirdiler. Yaklaşık bir saat süren operasyonda 5 İsrail askeri yaralandı, komutanlardan birisi vurularak öldürüldü, üç rehine seken kurşunlarla hayatını kaybetti, 7 korsan ve 45 Uganda askeri vurularak öldü. Rehineler ve cenazeleri İsrail'e geri götürüldü.İsrail’in Uganda'ya kuş uçuşu uzaklığı 3 bin 500-4 bin kilometredir.13 Ekim 1977. Mallorca-Frankfurt seferini yapan Lufthansa Havayolları uçağı 86 yolcu, 5 mürettebatla, dört Arap hava korsanı tarafından kaçırıldı. Maceralı bir yolculuktan sonra Somali’nin Mogadişu Havaalanı'na indirildi. 18 Ekim gece yarısı Almanya’dan gelen GSG-9 Komando Timi tarafından operasyon yapıldı, 4 korsan öldürüldü. Ciddi yaralanan yolcu dahi olmadı. Yolcu ve mürettebat sağ salim ülkelerine götürüldü.Almanya'nın Somali’ye kuş uçuşu uzaklığı 6 bin 500-7 bin kilometredir.19 Şubat 1978. Bu defa bir Mısır uçağı iki Filistinli korsan tarafından Kıbrıs’ın Larnaka Havaalanı'nda ele geçirildi. Uçakta mürettebat dahil 16 kişi vardı. Mısırlı seçme komandolar Larnaka Havaalanı'nda kurtarma operasyonu düzenlediler, çatışma çıktı, sonuç ne oldu hatırlar mısınız?15 Mısır askeri öldü.Mısır’ın Kıbrıs’a uzaklığı sadece 300-350 kilometredir.Geçtiğimiz günlerde 80 kadar vatandaşımız Musul’da IŞİD militanları tarafından kaçırıldı.Hükümetimiz bu konuda yayın yasağı koydu. Musul, Türkiye sınırına 150 kilometredir.Bu yazıyı hazırlarken kaçırılan vatandaşlarımızdan 30 kadarı uçakla Şanlıurfa Havaalanı'na gelmişti. Çoğu TIR şoförü olan vatandaşlarımızın kullandığı araçlara IŞİD’in el koyduğunu öğrendik. Bunun anlamı, yapılan pazarlıklar sonucu kalanların da serbest bırakılıp ülkemize dönecekleri olabilir.Entebbe ve Mogadişu operasyonlarında her iki devlet korsanlarla en küçük pazarlığın içine girmediler, bir çakıl taşını bile onlara bırakmadılar.Bu olayların hiçbiri benim tarafımdan uydurulmadı, isteyen internet üzerinden bu bilgilere ulaşabilir.Yorum da yapmıyorum, yorumu sizlere ve sağduyunuza bırakıyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Kucur - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber