Denize mi düştük

ÜLKE

olarak, üç tarafımız denizle çevrili olmasına karşın, denizle barışık olmayan, denizin nimetlerinden bir türlü yeterince yararlanamayan bir toplumuz.

Daha düne kadar, deniz kenarlarını mezarlık yapıp, ölülerimizi buralara gömdük.
Bugün bu mezarlıklar, rantı en yüksel turizm merkezlerinin göbeğinde yer alıyor.
Miras bırakırken bile bir işe yaramaz diyerek deniz kenarlarındaki arazilerimizi kızlarımıza bırakmadık mı?
Hala yüzme bilmeyen vatandaşlarımız var.
Atalarımız “Denize düşen yılana sarılır” demiş.
Siyasi tercihlerimizi yaparken de, neredeyse denize düşüp yılana sarılır gibi, bir siyasi partiye ya da siyasetçiye sarılıp, sarmaş dolaş oluyoruz.
Çoğumuz, kendimizce bir tabu yaratıp, sonra da, kendi yarattığımız tabuya tapınmaya başlıyoruz.
Bu, her tür inançlarımız ve düşünsel açılarımız için geçerli.
“En doğru olan, bizim yöneldiğimiz istikamet” diyerek burnumuzun doğrultusunda bodoslama koşuşturup duruyoruz.
Çok daha vahimi ise.
Bizim doğru bildiklerimiz dışındaki tüm yönelişleri yok sayıp, düşman ilan ederek, her alanda kutuplaşarak, birbirimize düşman olma saçmalığı içine giriyoruz.
Kiminle, ne için düşman olduğumuzun bile farkında değiliz.
İnanılır gibi değil.
Kocaelispor–Altay maçına giden Kocaelisporlu taraftarlar birbirine giriyor ve bir genç bıçaklanarak hayatını kaybediyor.
Aynı takımın taraftarları böylesine ölümcül bir olaya imza atabiliyorsa, aynı toplumun her konuda kutuplaşarak birbirine düşman olmasına da şaşmamak gerekir!
Demek ki biz ne yaptığımızı bilmez bir haldeyiz.
Buna delilik de diyebiliriz.
Geçmişte, iki kutuplu dünyada, iki kutbun önemli aktörleri şu ya da bu biçimde, ülkemizde şu ya da bu yapıyı kurdurup, bu yapıların başına da birilerini geçirip, bu ülkeyi ve bu ülke insanını kurtarma adına, Türk gençliğini Ülkücü ve Devrimci diyerek kutuplaştırıp çatıştırarak binlerce Türk gencinin birbirini öldürmesine neden olmalarına rağmen, hala bu tür yapılardan övgüyle söz edilebilmesi çok anlamlı ve de ilginç!
Osmanlı döneminden bu yana bu kısır çekişme ve de bu saçma sapan kutuplaşma farklı yapılanmalar şeklinde, bugün de aynen devam edip gidiyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber