Daha yüksek sesle Alanyaspor

ALANYASPOR

, Süper Lig'in ikinci haftasında da Bursaspor'a yenilerek ligde henüz puanla tanışamadı. Kasımpaşa maçında olduğu gibi 1 gol ağır penaltı kararı ile geldi, takımın direnci düşürüldü ve puan alamadık. Bursaspor maçını Kasımpaşa maçından daha farklı kılan şey, Kasımpaşa maçında iyi oynarken, sürekli pozisyon üretirken gol yedik. Bursaspor maçında ise gerek sahanın bozukluğundan, gerekse başka sebeplerden dolayı 3 pas üst üste yapamazken golü yedik. Geri dönüş yapması gelecek için umut verse de, defans sorununu çözememiş olmamız bir o kadar da endişe veriyor.

Geçen hafta da yazdım, futbolda her sonuç var ve bunlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. Eleştiri elbette olacak ama "Takım yenilsin de ben de eleştirimi yapayım" derseniz bu eleştiri değil, art niyet olur. Önce eleştiri yapacağınız konu hakkında bilgili olmalı ve eleştiriyi yön göstermek için yapmalısınız. Alanyaspor futbol takımını, hocasını veya yönetim kurulunu daha ligin başında zaman vermeden eleştirirsek bu büyük haksızlıktır. 34 maçlık maratonda öyle şeyler olur ki, bugün ağır şekilde eleştirenler yarın alkışlamak zorunda kalır.
Alanyaspor'u ve transferleri herkes eleştirse de, sağduyulu futbol adamlarının bile daha ligin başında eleştirmek için eleştirmesi beni şaşırtıyor. "Takım hazır değil, transferler yetersiz, tercihler yanlış" diyebilirsiniz ama kişisel egolara yenik düşerek futbol dışı konular üzerinden Alanyaspor ismini eleştiremezsiniz. Bu takım birilerinin değil, hepimizindir. Başarısız olmamız kime ne fayda getirecek acaba?
Geçen sezon olduğu gibi takımın futbolunu eleştirmem için iki maç belirleyici değildir. Tüm transferlerin tamamlanması ve 1 aylık dönem sonunda taşlar yerine oturduktan sonra gözlemlemek en sağlıklı olanıdır. Sadece geçen sezondan bu yana eksiklerimiz belli olmasına rağmen halen bunların tamamlanmaması beni düşündürüyor. Oynanan iki maçta da gördük ki, bu takımda stoper, ön libero (orta saha) ve kanat oyuncusuna ihtiyaç var. Yedek kulübesi çok zayıf gözüküyor. Bunun yanında, form tutmamış yeni transferlerin uyumu göz önüne alınırsa ilerleyen haftalarda kötü sonuçlara hazır olmak gerekir. Yapılması düşünülen transferlerin ne zaman oynayacağı belli değilken eyyama gerek yok. Sakın ola ki geçen sezonki Süper Lig'in takımları bizi yanıltmasın. Bu sezon o takımlardan eser kalmadığı gibi daha da güçlenmiş takımlarla mücadele edeceğiz. Ben yine de bu nokta transferler yapılırsa 7. haftadan itibaren çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Yeter ki bu transferler bir an önce yapılsın ve milli maç arasında takıma uyum sağlasınlar. Şimdilik bu kadar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber