Cumhur-Başbakanlık ve Lale Devri

CUMHURBAŞKANLIĞI

Köşkü’ne 10. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’i 11 kişilik heyet olarak ziyaret etmek için girmiştim. Ziyaret yarım saate yakın sürmüştü. Kapıdan alınışınız, ağırlanışınız, uğurlanışınız ve içerideki manevi hava size; Mete Handan(MÖ 209) - Sultan Alparslan’a, Osman Gazi’den - Atatürk’e binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin günümüze yansımasını hissettiriyordu.

Böyle yüce bir makama Atatürk’ten sonra kimseleri layık göremezken ve Sayın Sezer’in o makamı yeterince temsil edemediğini düşünürken, makam günümüzde CUMHUR-BAŞBAKANLIK’A dönüştürüldü. Devletimizin idaresinde liyakatten 12 yıldır çoktan geçtik de, devlet geleneğimizle birlikte, asalet ve nezaket de uçup gitti.

Bazı yerler anlamını taşıdığı tarihi manevi değerlerden alır. Çankaya dendiğinde 77 milyon tarafından; Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü algılanır. Rahatsızlıkları da buradan gelmektedir. KAÇ-AK KONDU saltanat sarayınız yanında minicik kalan Beyaz Saray 1800 yılında yapılmış ve bütün ABD başkanları oturmuştur. Obama neden 214 yıllık yerde oturuyor?

AK SARAY ismini ilk duyduğumda komik gelmiş, inanmamıştım. Bendeki algısı Şener Şen ve İlyas Salman’ın Çiçek Abbas filminde “Aksaray, Aksaray!” diye dolmuşa müşteri toplaması oldu. Sonrasında medyada savunmaya çalışanların acınası, zavallı halleri de trajikomikti.

Resmi olarak 1 milyar 370 milyon (Eski parayla 1 Katrilyon 370 Trilyon) Türk Lirasına mal olan, Atatürk’ün 1937 hazineye bağışladığı 1. derece sit alanına kanunsuz bir şekilde “Gücünüz yetiyorsa gelin yıkın” edalarıyla 1.000 odalı KAÇ-AK KONDU SARAY inşa edildi. Hangarlara sığmayan 185 milyon dolara (410 Trilyon) yeni bir uçak daha alındı. 1 (Bir) Cumhurbaşkanı için tahsis edilen sarayda 1000 oda ne işe yarayacaksa? Aylık ortalama 700 bin TL’lik sadece elektrik faturası giderinin bize yıllık maliyeti 8.5 milyon TL (8.5 Trilyon) olacak. Bu rakamlar korkunçluğunu ve ne ifade ettiğini, bin bir zorluklarla sahip olabildiğiniz şeylerin değerleriyle siz karşılaştırın.

“ Fakir fukara, garip gurebalar”, bu paralar ay sonunu getiremeyen, uçan kuşa borçlu sizden çıktı. BEYİN GÖVDEYİ TERK ETMEDİYSE VE HALA DÜŞÜNEBİLİYORSANIZ bir düşünün lütfen. BUNLAR AKP MUHALEFETTEYKEN YAPILMIŞ OLSAYDI, NELER OLURDU? 50 milyar dolar cari açık varken bu LALE DEVRİ, bu israf nasıl açıklanabilir?

DÜNYAYA İTİBAR için yaptık dendi ama maalesef DÜNYA DEVLETLERİNİN ALAY KONUSU olduk. Dünyanın sayılı medya kuruluşlarında yayınlananlar, o makama layık görmememize, davranışlarını onaylamamıza rağmen bizleri de üzmektedir. Konukları caddede ağırlamamak için dendi. Bu sorunu yaşayan Başbakanlık, Kaç-Ak kondu Saray niye Cumhurbaşkanlığı oldu?

Padişahlar Cuma namazına giderken yol boyunda sarayın para verdiği adamlar 3 kıtanın padişahına: “Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var” diye bağırırlardı. Şunu kabul etmelidir. Şahsını sevmeyenler vardır ve de olacaktır. Onlar da makama saygılıdırlar. Makamları işgal edenlerin yanlışları yüzünden makamlarımız yara almakta, itibar ve saygınlığını yitirmektedir.

Kuran-ı Kerimde israf "Muhakkak ki israf edenler [gereksiz yere savuranlar,haksızlık ve fesat çıkarmak için kullananlar], şeytanların kardeşleri oldular. Ve şeytan, Rabbine [karşı] çok nankördür." (İsra Suresi/27) Hadis-i Şerif’te:”Yiyip için, giyinin ve tasadduk edin. Fakat israf ve kibirden sakının!”(Buhari)

Anlayana: Peygamberimizin övgüsünü kazanmış Ebu Zerr’e Muviye, “Sarayımı nasıl buldun?” diye sorar. Ebu Zerr; “Kendi paranla yaptırdıysan israf, milletin parasıyla yaptırdıysan haramdır” der.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fevzi Küçükkahveci - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber