Seksin ilginç faydaları

Seksin fiziksel ve ruhsal sağlık açısından pek çok faydası var. İşte seksin ilginç faydaları

Kalori yakmaya yardımcı olur ve vücudu forma sokar
 
Yarım saatlik bir seks ile 200-250 kalori yakarak kilo verebilir, istemsiz kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
 
Seks sırasında pek çok vücut kası ve iskelet sistemi koordineli olarak çalışarak adeta yoğun bir egzersiz yapıyorlar. Bunun sonucunda düzenli seks, vücudun forma girmesini de sağlıyor.
Felç riskini azaltır
 
Düzenli seks ile kadın ve erkeklerin inme (felç) riskleri azalıyor.
Kalp ve damar sağlığınızı korur
 

Belfast Queen’s Üniversitesi’nde 1000 erkek denek üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarına göre haftada üç veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi risklerinin yarı yarıya azaldığı gösterilmiş.
Uykusuzluk problemini giderir
 
Cinsel ilişki sırasında salınan ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen “endorfin” salgısı ile vücut rahatlamakta ve ilişki sonrası yerini güzel bir uykuya bırakıyor.

Koku duyunuzu geliştirir
 
Orgazm sırasında beynin hipofiz bölgesinden salgılanan “prolaktin”hormonu sayesinde beynin koku alma merkezi uyarılıyor ve bu şekilde düzenli seks sonrasında kişilerde koku alma duyusu gelişiyor.
Bağışıklığı güçlendirir
 
Yapılan araştırmalara göre haftada bir veya iki kez seks yapmak, bağışıklık sistemi üzerinde %30 oranında arttırıcı etki yapıyor. Bu şekilde doğal olarak hastalıklara bağışık bir hale geliyorsunuz.
Doğal ağrı kesicidir
 
Pek çok kadın eşlerini reddetmek için kullandığı “canım başım ağrıyor” bahanesi artık pek işe yaramayacak.
 
Çünkü cinsel ilişki ve orgazm olma sırasında salgılanan “oksitosin” hormonu sayesinde kadınlarda “endorfin” hormonunun yükselmesi ile birlikte ağrı kesici etki görülüyor.
 
Bu şekilde tatmin edici bir seks, kadınlarda migren ve damarsal baş ağrılarının azalmasına sebep oluyor.
Cinsel isteği artırır
 
Yapılan her seks sonrası kişilerde libido artışına neden olan “testosteron” hormonu artıyor. Testosteron hormonu da kişilerde cinsel isteği tekrar tekrar kamçılıyor.
 
Bu durumun tam tersini de söylemek doğru yani cinsel ilişkiden uzak bir yaşam zaman içinde hormonal azalmaya bağlı olarak kişilerde cinsel isteksizliği arttırıyor.
Vücudun esnekliğini artırır, kemikleri güçlendirir
 
Vücudunuzun esnekliği düzenli seks ile birlikte artıyor. Seks sırasında salgılanılan testosteron hormonunun da kemikleri güçlendirici etkileri bulunuyor.

Kadınlarda pelvik kaslarını güçlendirir
 
Seks sırasında pelvis yani “leğen kemiği” içinde bulunan pek çok kas koordineli olarak çalışıyor. Bu şekilde kadınlarda özellikle menopoz sonrası görülen mesane, rahim ve barsak sarkmaları azalıyor.
Adet sancısını azaltıp, adetleri düzene sokar
 
Adet sancısının azalması da seksin ağrı kesici özelliğinin başka bir yansıması olarak düşünülebilir.
 
Bunun yanında, Stanford Üniversite’sinde yapılan bir araştırmada haftada en az bir kez seks yapan kadınların adet döngülerinin, ayda bir kez yapanlara oranla daha düzenli olduğu saptanmış.

20 Ağu 2017 - 15:28 - Kadın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber