Adet döneminde sevişmek zararlı mı?

Adet döneminde sevişmek zararlı mı sorusu tüm çiftlerin aklından mutlaka geçmektedir. Konuyla ilgili uzmanların görüşlerini inceledik

ADET döneminde sevişmek sağlık açısından hiçbir risk taşımıyor. Adet döneminde sevişmenin zararlı olduğu genellikle toplumdaki genel görüş olsa da bunun altında yatan sebep kadınların bu dönemde "kirli" görülmeleridir.
 
Tıbben bakıldığında adet döneminde seks herhangi bir sağlık sorununa sebep olmamaktadır. Aksine adet döneminde seksin adet dönemi semptomlarına iyi geldiği söylenmektedir. Orgazm esnasında salgılanan endorfinin doğal Ağrı kesici ve mutluluk verici etkisi vardır. Orgazm, krampları, depresyon belirtilerini ve baş ağrılarını geçirmesiyle bilinir.
 
Adet döneminde seks yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Adet döneminde seks esnasında hamile kalma riski asla göz ardı edilmemelidir. 
 
Adet döneminde güvenli seks için duş esnasında cinsel ilişkiyi tercih edebilirsiniz. Hem sizin hem de partneriniz için daha rahat olacaktır. Çok şiddetli sekse karşı dikkatli olmalısınız. 
 
Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve virüslerden korunmak için partnerinizin prezervatif takması önemlidir.

20 Ağu 2017 - 14:57 - Kadın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber