Cavır ellerinde nişiniz var?

ALAMANYA'DAN

Celal Görkey gardaşım benim mayil adiresesine "Amat Emmime" deyi bi megdub yollamış. Megdubu dün elime geçdi. Hööle deyoru:

"Amat Emmi, sizin gasdeyi bullarda okuyaragdan memleketim Alanya'dan habar alıyom. Son vakıdlarda bi teleferig lafı aldı verdi, ortalıı. Ben de yazı yazan derin okuyucu olaragdan, yazarın yazarın bi tüllü yazdım yazı gasdeye yazılmaz, siliniverir. Ben de sen mayil adiresesi alalı 'Amat Emmime yazaam' deeyom. Ben Alamanya'ya geleli 40 seneyi geçdi. Alanya'da nolub, biddiini sizin gasdeden bilirim. Hindi gelelim bu teleferig işine. Herkez teleferee binse, höle Alanya'yı guşbakışı seeredse çog gözel olur. Ben taa eveli Bursa'da, bi de İsbanya'nın Barselona memleketinde bindim, çog hoşuma geddi. Alanya'ya geldiimde engine de binicem. Emme Alanya'ya gezmeye gelen, Alanya'da yaşayan her vatandaş canı isdediinde galeyi arabalı, pisigledli gezebilsin. Gale yolu kapanmasın. Biz alışgınız emme Alanya'yı, denizi ilg görenler hayran oluyoru. Her yerde Alanya'yı metediyollar. İreklamın en eyisi engi. Amat Emmi, Alamanya'dan Alanya'ya selam ilediyom. Dosların hepiciine selam."
Celal Görkey gardaşım, ben de Alamanya'da eeleşen Alanyalılara hep selam elediyom. Gulaglarını açsınlar, beni eyi dınlasınlar. Gelin gedin gari Alanya'ya. Parayı billediniz, burdakı yeriniz, yurdunuz da gıymadlandı. Endee Alanya da Alamanya oldu gari. Engirlerden galır yeri yog. Alamanlar engirden gaçıb burdan ev alıyoru, siz ora gediyorsunuz. Temelli gelin gedin gari.
Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber