Bunlara kim 'Dur' diyecek?

GÜRÜLTÜ

kirliliğine dönük şikayetlerin haddi hesabı yok.
Kimi hanzolar gece yarıları, yırtıcı kuşların adını taşıyan eski püskü araçlarla ya da motosikletlerle cadde ve sokaklarda, hasta mı var, çocuk mu uyuyor demeden, özel olarak bir araya gelip, gürültü çıkararak insanları uykularından uyandırmaktan, egzos patlatarak korkutmaktan zevk duymaktalar.
Müziği sonuna kadar açarak çevreye müzik ziyafeti çekerek hava atmaya kalkan beyinsizlerin beyinsizliklerine ise artık gülüp geçiyoruz!
Küçük motosikletlerle 13 yaştan başlayıp 19 ve üstü yaşlardaki kimi gençlerin, özellikle gece yarılarında milleti rahatsız etmekten zevk almaları ilerisi için düşündürücü!
Bugün bu topluma bu rezilliği reva gören, kim bilir ileri yaşlarda neler yapar.
Bu konuda, içişleri bakanımız yurt çapında operasyon yapıldığından söz etmişti.
Demek ki sayın bakanın bu talimatı Toroslardan bu yana geçmedi!
Ama gene de, kimi yörelerin ve bölgelerin görevlilerinin bu rezilliğe son vermek için ciddi bir çalışma içine girdiklerini haberlerden öğreniyoruz.
İstanbul Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’nın açıklamalarına 11 Temmuz’da "Süleyman Soylu’yu alkışlıyorum" başlıklı yazımda yer vermiştim.
Çamırcı'nın, emniyetteki tüm ekipleri abartılı egzoz kullanan ve vatandaşların huzurunu kaçıran sürücülerin yakalanması için uyarmasını, bu konuda asla taviz verilmemesini istemesini de ayakta alkışladığımdan söz etmiştim.
Aynı duyarlılığın Alanya’da da gündeme gelmesini dört gözle bekledik ve beklemeye devam ediyoruz!
Alanya’nın genelinde bu tür şikayetler var.
Ama ben Tosmur’da İsmail Özdemir Caddesi ve çevresindeki güzergahlarda, gece yarıları seferberlik ilan edip, bu alanları gürültü yapma pistine çevirerek, çevreyi gürültüye boğan, plakasız ya da plakası kalkık motosikletlerle her türlü saçmalığa imza atmaktan çekinmeyen, bu küçük yaşta, ehliyetsiz gençlere kimin dur diyeceğini merak ediyorum.
Etkili ve yetkililerimizin, bu konuda, en kısa zamanda gerekenleri yapacaklarına yürekten inanmak istiyoruz.
Bu sorumsuzların gece yarısı özel olarak vatandaşı canından bezdirdiklerini düşündüğümüzde, görevlilerin çok daha özel olarak bu işle görevlendirilmeleri gerekir gibi geliyor bana.
Bu konuya, benim gibi, başta İsmail Haboğlu olmak üzere, Alper Kutay kardeşimiz defalarca köşe yazılarında yer verdiler.
Artık ben yazmaktan bıktığım gibi, okurdan da utanır oldum.
Yazacak konu bulamayınca, bu konuyu gündeme taşıdığımızı sananlar olabilir!
Bu konuya yönelmemiz, konu bulamamaktan değil, bu konunun rezil ve de rahatsız edici bir konu olması.
Çok daha önemlisi, toplumun da bu serserilere dur diyecek bir tepkiyi gösterememesi!
Velhasıl.
Siz değerli okurlara ve bu tür konularda etkili ve yetkili olan büyüklerimize söz veriyorum.
Rahat olsunlar.
Bundan böyle, bu konuya hiç değinmeyeceğim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber