Böön 80 sene eveline gediyoz

BİLADER

, dogdur Hilmi Şifa, 1940'lı yıllarda hindiki adı Gazipaşa olan Selinti'ye dogdur olarag gönderilinsire, İnceaarı Köyü'nde avradın biri zatüre olmuş. Köyden habar eledmişler. O vakıdlarda Selinti'le İnceaarı Köyü'nün arası gatır sırtında 5-6 saad. Hayvan sırtında dogdur Şifa, İnceaarı'ya varmış. O vakıdlarda zatüreye penisilin innesini 3 saadda bir vurmag icab ederimiş. Avrada innenin birini vurmuş. Vakıd aşam vagdıımış. İki üç saad taa begleyeem de bi inne taa vuruverem demiş. Gari vagdı gelinsire bi inne taa vurmuş. Hasda ıcıg gözünü açmış. Ondan soonacıma gece garanlıında yolu beli bulamam deyi o gece köyde galmış. Ondan soona üçüncü inneyi de vurmuş, hasda eyi olmuş. Bilader dogdurun geldii gatır, emanetimiş. Gatırın saabı tomraa gediceen deyi sabaala gatırı almaya gelmiş. Neyise başga bi gatır bulmuşlar, dogdur Şifa yeni gatırıla yola çıgmış. Bir iki köye taa oğrayarag Selinti'ye varmış. Selinti'ye vardıı vakıd da gene gece yarısıımış. İşdacıkana hindi ne deyoz? Nerden nere? Hindi endeeni yeni yedme delaanlılara annaddıında heç birinin inanası gelmez. Emme lekin endeenler yaşanmış.

Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber