'Yüklenici firma kaçtı' iddiası

EKİM 2011 tarihinde yapımına başlanan 75 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin inşaatını üstlenen yüklenici firmaların kayıplara karıştığı ileri sürüldü.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 75 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi inşaatının yapım işini üstlenen YDS Grup Yapı ve Yortaş Yapı’nın oluşturduğu ortaklıktan alacağı bulunan firmaların hastane inşaatına hacze geldikleri ileri sürüldü. Hiçbir firma yetkilisini bulamayan icra görevlilerinin inşaatta buldukları tüm araç gereçlere el koydukları iddia edildi.
HACİZ İŞLEMİ BAŞLADI
3 Haziran 2011 tarihinde ihaleye çıkarılan, 8 Ağustos 2011 tarihinde yer teslimi yapılan ve Ekim 2011’de hafriyat işlerine başlanan hastane inşaatında son günlerde yaşanan durgunluğun nedeni ortaya çıktı. Uzunca bir süredir alacaklarını tahsil edemeyen 10’a yakın firmanın, alacaklarını temin etmek için haciz işlemine başladıkları ileri sürüldü. 309 bin 732 lira olduğunu ileri sürdükleri alacaklarını tahsil etmeye gelen AS ADO hazır beton firması da haciz işlemine başlayan firmalardan bir tanesi. Avukatları Mustafa Alper Oral aracılığıyla alacağını tahsile gelen hazır beton firması, hastane inşaatını yapan yüklenici firma yetkililerine ulaşamadı. Bunun üzerine haciz işlemine başlayan Oral, aralarında 8 iş makinesinin de bulunduğu inşaat demiri, bobinaj, iskele demiri gibi malzemelere el koydu. Haciz işlemlerine Kasım 2012 tarihinden itibaren birçok firmanın başladığını söyleyen Avukat Oral, “Alacağımızın tahsili için firma yetkililerine ulaşmaya çalıştık. Gazipaşa’da hiçbir firma yetkilisine ulaşamadık. Şantiyede bulunan bekçi icraya giden arkadaşlarımıza YDS Grup firmasının uzun süredir kayıplarda olduğunu, YORTAŞ Grup firmasının yetkililerinin ise izinli olduklarını söylemiş. Antalya’daki şubelerinin muhasebelerine ulaştığımızda ise ödeme yapamayacaklarını, durumu genel merkeze ileteceklerini söylediler. Her iki firmada Kasım 2012 tarihinden itibaren sallantıya girmişler. Bizler ilk haczimizi 4 Ocakta gerçekleştirdik. Bizim gibi 10’un üzerinde firma alacaklarının tahsili için icra takibine başladı. Duyduğum kadarıyla piyasaya trilyonluk borçları mevcut” dedi.
HASTANE NE DURUMDA?
3 Haziran’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, YORTAŞ Yapı Organizasyon Ticaret Sanayi Limited Şirketi ve YDS Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığına 16 milyon 119 bin liraya ihale edilen 75 yataklı Devlet Hastanesi’nin inşa edileceği arazide hafriyat çalışması Ekim 2011 tarihinde başlamıştı. Cebeli Tepesi Kışlabucağı Mevkiinde, 17 bin metrekare arazi üzerine yapılacak olan hastanenin 850 gün içinde teslim edilmesi planlanıyordu. 5 bloktan oluşması planlanan hastanenin sadece bir bloğunun temeli atıldı ve 4. kata kadar çıkıldı.

#

16 Oca 2013 - 00:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber