Yılbaşı öncesi kırmızıya hücum

31 Aralık gecesi, yeni yılın şans ve bereket getirmesi için kırmızı don giymek gelenek haline geldi.

'Yeni don giy ki, yeni yılda donansın' felsefesinden hareketle yayılan bu geleneği, genç-yaşlı herkes uyguluyor. Pazartesi Pazarında iç giyim satışıyla uğraşan Harun Eraslan, yeni yıla girerken kırmızı renkli iç çamaşır giymenin adeta bir gelenek haline geldiğini belirterek, o nedenle kırmızı renkli iç çamaşırları satışının 2014 yılına sayılı günler kala ikiye katladığını belirtti. İnsanların özellikle de kadınların, yeni yıla girerken kırmızı çamaşır giymenin uğur getireceğine, dileklerinin kabul olacağına inandığını belirten Eraslan, son yıllarda bu ilginin artarak yaygınlaştığını ifade etti. Yeni yıl öncesinde kırmızı çamaşıra ilgide ekonomik kriz nedeniyle bir azalma olsa da uygun fiyatı nedeniyle yine de rağbet gördüğünü belirten Harun Eraslan, "Kırmızı renkli iç çamaşırları ve gecelikler, yıl içerisinde diğer renkler kadar satılmıyor. Bu çamaşırlar, yıl içindeki satışını yılbaşında ikiye katlıyor. İnsanlar uğur ve şans getirecek düşüncesiyle krize rağmen yeni yıl öncesinde kırmızı çamaşır almaya devam ediyor. Yeni yıl öncesindeki satışlar bizleri oldukça memnun ediyor" dedi.  Kırmızı çamaşırların bu yılbaşında da en çok satılan tekstil ürünleri olduğunu dile getiren Eraslan, sadece kadınların değil eşinin veya sevgilisinin yeni yıla mutlu girmesini isteyen erkeklerin de hediye olarak kırmızı iç çamaşırları satın aldıklarını ifade etti.

24 Ara 2013 - 12:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber