TOKİ Gazipaşa iptal edildi

Vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini sağlayacak TOKİ projesi, Gazipaşa'da ki emlak fiyatlarının düşük olması gerekçe gösterilerek iptal edildi

GAZİPAŞA

Kaymakamlığı'nın, 2010 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na(TOKİ) yaptığı başvuru üzerine, ev sahibi olmak isteyen bin 225 kişi belediyelere ve Malmüdürlüğü’ne müracaat etmişti. Çok cüzi fiyatlara kira öder gibi konut sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, TOKİ’den ev alabilmek umuduyla yaşıyordu. TOKİ tarafından toplu konut talebinin belirlenmesine yönelik çalışma başlatılması ve Esentepe, Ekmel mahalleleri gibi bazı bölgelerde TOKİ evlerinin yapılıp yapılamayacağı konusunda incelemelerde bulunulmasının ardından ev sahibi olabilmek için başvuruda bulunan vatandaşlar, projenin iptal edilmesiyle birlikte hayal kırıklığına uğradı. Vatandaşların kira öder gibi taksitle konut sahibi olabilmesi için yetkililer konuyu yakından takip etti ancak, yapılan değerlendirmeler sonunda, TOKİ’nin Gazipaşa’ya konut yapmayı uygun görmediği öğrenildi. Gazipaşa’daki inşaat sektöründe çok cüzi fiyatlara daire satışları olması nedeniyle, TOKİ’nin konut satışlarına ilginin olmayacağı düşüncesi projeyi iptal ettirdi. İnşaat sektöründeki daire fiyatlarının, TOKİ’nin yapacağı dairelerin satılacağı fiyatlara yakın olması ve dairelerin elde kalacağı endişesi yetkilileri tedirgin etti. Bu nedenle yetkililerin, ilçeye TOKİ evlerinin yapılması konusundaki çalışmayı iptal ettiği bildirildi. Gazipaşa Havalimanı’nda hava trafiğini hızlanması ve Yat Limanı projesinde sona gelinmesiyle birlikte, turizmle ilgili önemli adımların atıldığı Gazipaşa’da umutlar ertelendi. İlerleyen yıllarda ilçe nüfusunun artması durumunda, TOKİ konusu yeniden değerlendirmeye alınabilecek. Bu arada komşu ilçe Anamur’un girişinde bulunan TOKİ evleri ilçeye şehir havası katarken, Gazipaşa’da projenin uygulamaya konulamaması nedeniyle ev hayaliyle yaşayan vatandaşların umutları suya düştü.

CEYHAN NE DEMİŞTİ?

TOKİ’de görev yapan Uzman Bayram Ceyhan, 2012 yılında gazetemize yaptığı açıklamada, vatandaşları hayal kırıklığına uğratacak açıklamalarda bulunmuştu. Ceyhan, “Daha önceden TOKİ binaları yapılması için bize gösterilen yerler uygun değil. Altyapısı yok ve oldukça küçük. Bu nedenle bazı problemler çıktı. Bize TOKİ binalarının yapılabilmesi içini yer gösteremediler. Şuanda kaldı öyle. Önce Gazipaşa’dan talep gelmesi gerekiyor. Bu konuda talep çoktu Kaymakamlığa ama resmiyet oluşmadı. Bize şuana kadar ulaşan resmi bir talep yok. Eğer talep olursa, belediye ya da hazine arazisinden bir yer belirlenip, her yerde olduğu gibi Gazipaşa’da da TOKİ binaları yapılabilir” demişti.

27 Kas 2013 - 09:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber