Taşatan Yolu, Konya ve Alanya'yı birbirine bağlayacak

Değirmendere Muhtarı Kasım Günay, Konya'yı Alanya'ya bağlayacak olan Taşatan Yolu'nda yapılan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti

Haber: Alper KUTAY

ALANYA ve Konya'yı birbirine bağlayacak olan Taşatan Yolu tam 115 yıldır yapılmayı bekliyor. Yapımı adeta yılan hikayesine dönen yolda Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Yolda Yassıpınar Mevkii'ne kadar asfalt çalışmaları tamamlandı, Samsa ile Kadıyakası Yaylası arasında kalan bölgede ise yol genişletme çalışmaları yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir ile birlikte yolda incelemelerde bulunan Değirmendere Mahallesi Muhtarı Kasım Günay, çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.
İLK KEZ 1902'DE GÜNDEME GELDİ
115 yıldır yapılmayan yolu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığını belirten Muhtar Günay, "Konya'yı Akdeniz'e bağlayacak en kısa yol olması sebebiyle 1902 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından 'Tariki Umumi' ilan edilen, 1917 yılında Antalya Mebusu Hamdullah Emin Paşa tarafından dile getirilen, yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve bir türlü bitmeyen yol için çalışmalar başladı. İnşallah bu yıl stabilize çalışmaları yapılıp altyapısı biter, gelecek yıl Gökbel'e bağlanır. 115 yıllık rüyayı gerçekleştiren Menderes Türel'e, İsa Akdemir'e, Hüseyin Güney'e ve emeği geçen personele teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

17 Ağu 2017 - 16:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ayıbogan - Kasım muhtar sen ne yapican yaylayi kendi evinin ununden gecen yolu asfalt yaptır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 16:51

Çorum Haber