Tarım Konseyi İcra Kurulu sektör sorunlarını görüştü

Tarım Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, tarım sektöründe en önemli sorunlarının ürün standardizasyonu, sertifikasyonu, markalaşma eksikliği, tarımda üretici örgütlenmesinde zayıflık, iç ve dış pazar geliştirme, tanıtım, pazarlama yönetimi olduğunu belirtti.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör arasında koordinasyonu sağlamak için kurulan Tarım Konseyi İcra Kurulu, ATSO'da toplantı yaptı.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer'in katıldığı toplantıda, geçen ay yapılan Tarım Konseyi 1. Toplantısı'nda uygulanan anket sonuçları değerlendirildi.
Toplantıda Tarım Konseyi'nin Genel Sekreterlik benzeri kurumsal bir yapı ile faaliyetlerini sürdürmesi, konseyinin kurumsal kimlik çalışmasının yapılması, tarım sektörüne yönelik mesleki eğitim programları, Tarım Konseyi Bilim Kurulu oluşturulması ve bu kurul tarafından hazırlanacak raporlarla konseyin ''Antalya Tarım Sektörünün Sesi'' olması, tarımsal ürün kalite denetimi görevini yürüten inspektör veya denetçiler için ATSO, ATB, ve İhracatçılar Birliği tarafından araç tahsis edilmesi, tarımda markalaşmanın desteklenmesi için ''Product of Antalya'' projesi hazırlanması görüşüldü.
Tarım Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Çetin Osman Budak, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım sektöründe en önemli sorunlarının, ürün standardizasyonu, sertifikasyonu, markalaşma eksikliği, tarımda üretici örgütlenmesinde zayıflık, iç ve dış pazar geliştirme, tanıtım, pazarlama yönetimi olduğunu ifade etti.
Budak, pazar geliştirme, tanıtım, sektörel mevzuatın iyileştirilmesi, tarımda üretici örgütlenmesinin geliştirilmesi, sektörde yetişmiş iş gücü eksikliği, eğitim, EXPO'nun sektöre katkısının tarım sektörünü iyileştireceğini anlatarak, bu konularda hızlı bir çalışma temposu içerisinde gireceklerini vurguladı.
Konseyinin birlikteliği ile Antalya'nın tarımda daha hızlı ilerleme sağlanacağını dile getiren Budak, katılımcılara teşekkür etti.

Muhabir: Şamil Kahveci
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

#

21 Şub 2013 - 13:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber