Su sporu tesislerine tam puan

Antalya ve ilçelerini kapsayan kıyı şeridinde bulunan su sporu tesisleri denetleniyor

ANTALYAValiliği'nce turizm sezonu öncesi yayınlanan 'Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği' başlığı altında 23 maddelik duyuruya göre işletmelerin kurallara uyup uymadığı kontrol ediliyor. Mayıs ayından itibaren il ve ilçeler olmak üzere denetim mekanizması harekete geçti. Su sporları tesisleri tek tek denetlenmeye başlandı. Sezonla birlikte Antalya ve ilçelerini kapsayan kıyı şeridinde 350 ayrı su sporu işletmesinin ruhsat aldığını belirten Deniz Ticaret Odası Antalya Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, şu ana kadar 220 istasyonun denetlendiğini, kurallara uymayan ve yürürlük maddelerini yerine getirmeyen işletmeye rastlanmadığını söyledi. Bölgede turizm amaçlı su üstü sportif faaliyetlerin ağırlıklı yapılan ilçelerin başında 110 işletme ile Kemer, 65'er işletmeyle de Manavgat ve Alanya'nın geldiğini vurgulayan Kendiroğlu, "İşletmeler yönetmelik maddelerine itina gösteriyor" dedi. Kontrol mekanizmasının çalışmasından su sporu işletmecilerinin de memnun olduğunu belirten Kendiroğlu, "Tüm yönetmelik maddelerine dikkat eden ve kurallara uyan ruhsatlı işletmeler denetimlerden memnun. Yeni yönetmelikle birlikte kurallarda da birçok değişiklik oldu. İşletmeler yeni kararlara kısa sürede alıştı. Geçen yıl 150 metre olan su sporu yapılabilirlik mesafesi bu yıl 200 metreye çıkarıldı. En az 15 metre eninde, 200 metre uzunluğunda su üstü araçları için giriş koridorları şamandıralarla belirlendi. En az üç dilde uyarı tabelaları konuldu" dedi. Antalya kent merkezinde valilik koordinasyonunda 7 kişilik heyetle gerçekleşen denetimler, ilçelerde ise kaymakam başkanlığında yapılıyor. 7 kişiden oluşan heyette il kültür ve turizm müdürü veya görevlendireceği il kültür ve turizm müdür yardımcısı, gençlik ve spor il müdürü, liman başkanı, sahil güvenlik komutanı veya bu makamlarca belirlenen yönetici temsilcileri yer alıyor. Aynı zamanda Deniz Ticaret Odası'nın ilgili meslek temsilcisi de heyette yer alıyor.

02 Tem 2013 - 00:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber