Sigaraya 5 milyar dolar harcanıyor

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, "Sigaranın zararları nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların tedavisine ise yılda 5 milyar dolar harcanmaktadır" dedi

TAŞ, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çağın en önemli hastalık ve ölüm nedenlerinden birisinin sigara kullanımı olduğuna işaret etti. Bazı insanların üzüntülü ve hayatını değersiz hissettikleri dönemlerde sigaraya yöneldiklerini hatırlatan Taş, bu dönemlerde spor yapmanın, sevilen bir dostu aramanın veya müzik dinlemenin çok daha sağlıklı çözüm yolları olacağına değindi.
Sigaranın, kişilerin sağlıklarına zarar vermenin yanında ülke bütçesine de zararlı olduğunu vurgulayan Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sigara kullanımının maliyeti sadece sigara satın alınırken ödenen ücret değildir. Ülke bütçesine verilen zararın boyutları, başta kanser olmak üzere sigara kullanımına bağlı ortaya çıkan tüm hastalıkların tedavisi, çalışma hayatının sekteye uğraması, bu nedenle yaşanan iş gücü ve üretim potansiyeli kaybı dahil bütün boyutları ile değerlendirildiği zaman sigara kullanımı büyük bir külfet oluşturmaktadır. Sigaranın zararları nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların tedavisine ise yılda 5 milyar dolar harcanmaktadır."
Erdoğan Taş, sigarayı bırakmak isteyenler için "Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı"nın hizmette olduğunu, hattın 7 gün, 24 saat hizmet verdiğini kaydetti. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Atatürk Devlet Hastanesinde, Alanya Devlet Hastanesinde, Manavgat Devlet Hastanesinde ve Kumluca Devlet Hastanesinde sigara bırakma poliklinikleri bulunduğuna işaret eden Taş, sigarayı bırakmaya karar veren vatandaşları polikliniklere davet etti.

#

01 Haz 2013 - 00:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber