Side Antik Kenti'nde Roma Dönemine ait iki heykel bulundu

Milattan sonra 3. yüzyıla ait ayakta duran kadın ve erkek heykeli koruma altına alındı

Side Antik Kenti'nde Roma Dönemine ait iki heykel bulundu
Haber albümü için resme tıklayın

ANADOLU Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı başkanlığında Antalya’da bulunan Side Antik Kentinde yapılan kazılarda, milattan sonra 3. yüzyıla dayandığı tahmin edilen biri kadın, biri erkek olmak üzere ayakta duran iki heykel bulundu.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Side Antik Kentinde Kültür ve Turizm Bakanlığı-Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi adına Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı başkanlığında 30 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, orijinal yerinde bulunan ve ayakta duran 1.82 metre yüksekliğinde erkek ve 1.58 metre yüksekliğinde kadın olmak üzere iki heykel bulundu. M Yapısı diye adlandırılan binanın iç avlusunu çevreleyen stoasının güney kesiminde yapılan çalışmalarda iki niş içerisinde yer alan ve başları eksik olan heykellerin kıyafetlerinden dolayı portre heykelleri olduğu düşünülüyor. Sandaleti oldukça detaylı işlenen erkek heykelinin duruşundan ve kıyafetlerinden kentte söz sahibi bir kişi olduğu, kadın heykelinin ise elbisesinin işlemelerinden ve boynunda bulunan kolye izinden asil bir kişi olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan Side kazısında ele geçirilen heykellerin orijinal yerinde bulunması ve Geç Roma Dönemine ait niş içerisinde olmaları, önemlerini bir kat daha artırıyor.

17 Ağu 2017 - 13:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber