Şairler gecede buluştu

Antalya'da 'Dolunay Dostları' adlı şiir severler grubu, Musa Fırat'ın düzenlediği 'Dolunay'da Şiir ve Müzik Gecesi'nde 224'üncü buluşmayı gerçekleştirdi

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Lokali'nde bir araya gelen şiir severler, ünlü Türk şairler Muhsin Ertuğrul, Ümit Kaptancıoğlu, Kemal Tahir, Sebahattin Ali, Oktay Rıfat, Orhan Murat Arıburnu, Sebahattin Kudret Aksakal'ı da şiirleriyle andı. Her şiir gecesinde geleneksel olarak kişi ve kurumlara hediye edilen yağlıboya tablo, bu kez Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yazar Mehmet Çınar'a verildi. Halk sanatçıları Yılmaz Türkyılmaz, Musa Yenilmez ile Ahmet Turgut'un çaldıkları bağlama ve seslendirdikleri türkülerle renklenen şiir gecesinde, keman sanatçısı Öcal Altanay, ud sanatçısı Yusuf Çelen de ud ve keman dinletisi sundu. Antalyalı şairler Naim Tuncalı, Cahit Çakcıl, Harun Yiğit, Mustafa Ceylan, Yusuf Bozan, Cangül Büke, Mehmet Budak, Ertekin Özcan, Erhan Acar, Mehmet Çınar, Nurhan Tunç, Seval Demirtaş, Rukiye Kavak, Nur Ekmekçioğlu, sosyal içerikli ve duygu yüklü şiirler okudu. Gece, Antalya'daki bazı müzik korolarında şarkı seslendiren bir grubun, günün en çok sevilen şarkılarını okumasıyla sonlandı.

17 Nis 2014 - 10:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber