Paramedikler kısa film oldu

KAZA ve yaralanmalarda geçmişten günümüze ilk müdahaleyi konu alan, 'Bilinmeyen Kahramanlar 2 Paramedik' adlı kısa filmin ilk gösterimi Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yapıldı

KAZA

ve yaralanmalarda geçmişten günümüze ilk müdahaleyi konu alan, 'Bilinmeyen Kahramanlar 2 Paramedik' adlı kısa filmin ilk gösterimi Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yapıldı. Oyuncu Ali Erkazan’ın 13 paramedik ile bilikte rol aldığı film, ilk müdahalenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Dünya Paramedik Günü nedeniyle dün Bodrum İskele Meydanı’nda eşi tarafından şiddet görüp, bıçakla yaralanan bir kadına ilk müdahalenin canlandırılmasının ardından, etkinlikler gece de devam etti. Rolay Arena Otel’de düzenlenen Paramedik Gecesi’ne, Paramedik Derneği Genel Sekreteri Sinan Nural, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Paramedik Derneği (PARDER) Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Atila, Bodrum’da görev yapan 50’ye yakın paramedik katıldı. Düzenlenen gecede paramediklerin 20. yılı nedeniyle hazırlanan 'Bilinmeyen Kahramanlar 2 Paramedik' kısa filminin ilk gösterimi yapıldı.
Oyun999cu Ali Erkazan’ın da oynadığı filmde 13 paramedik de rol aldı. Filmde, 20 yıl öncesi ile günümüzdeki ilkyardım müdahalesi arasındaki farklara yer verildi. Geçi-,ğ          iş
9lkj9mişte bisiklet çarpan bir çocuk kucakta hastaneye yetiştirilirken şimdi ise olay yerinde özel tekniklerle müdahalede bulunulup, yine özel tekniklerle taşındığı anlatıldı.
Eray Dedik’in yönettiği ve Serkan Atila’nın yapımcılığını üstlendiği filme destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine de gecede teşekkür plaketi verildi.
PARDER Genel Sekreteri Sinan Nural, paramediklerin önemini vurgulayıp, 'Kaza anında yaralıya yapılan müdahalede ne kadar yol kat ettiğimiz ortada. Yaralı kucaklanarak, 3-4 kişinin birlikte sedye olmadan sağlık ekipleri gelmeden taşımasıyla oluşan görüntüler hepimizin aklındadır. Yanlış ilk müdahale ya da taşıma sonucunda, insanlar ya ölüyor ya da sakat kalıyordu. Artık insanlarımız da bilinçlendi. 112 Acil Çağrı İstasyonu’na yapılan bilgilendirmeyle ambulans en kısa sürede olay yerine ulaşıyor ve paramedik ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yapıp, en yakın hastaneye ulaşmasını sağlıyor" dedi.

22 Ara 2013 - 18:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber