Ot yangını seraları yaktı

Gazipaşa'da çıkan yangında 3 sera zarar gördü

GAZİPAŞA'DA çıkan ot yangınında üç sera zarar gördü. Yangının çevreye yayılmasını belediye ve orman işletme müdürlüğü itfaiye ekipleri önledi.

İstiklal Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle otların tutuşması ile başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki seralara sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine gelen Gazipaşa Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri, 3 itfaiye aracı ve 1 su tankeri ile yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla söndürülen yangında, seralar zarar gördü.
'NE AMAÇLA OLURSA OLSUN OT YAKMAYIN'
Yangının ardından uyarılarda bulunan Gazipaşa Belediyesi İtfaiye Müdürü Gürsel Öğüt, vatandaşları ne amaçlı olursa olsun kesinlikle anız, ot ve sera atıklarını yakmamaları konusunda uyardı. Mevsim itibariyle orman yangınlarında hassas bir dönemin içerisinde bulunulduğunu belirten Öğüt, "Mevsim itibariyle içinde bulunduğumuz bu dönemde vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmalarını ve açık alanda kesinlikle ateş yakmamalarını istiyoruz" dedi.
'VATANDAŞLAR AÇIK ADRES VERSİNLER'
Vatandaşların olası bir yangın durumunda 110, 112 ve 572 35 00 nolu acil telefonları arayarak ihbarda bulunmalarını isteyen Öğüt, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız ihbar yaparken anlaşılabilecek açık adres ve irtibat telefon numarası vermelerini istiyoruz. Yanlış veya eksik adres beyanı olaya müdahalemizi geciktirebiliyor."

26 Tem 2013 - 15:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber