ÖSYM'den şifre uyarısı

ÖSYM, tüm sınav sonuçlarını öğrenme işlemleri için adaylara verilen kişisel şifrenin, kaybedilmesi ya da unutulması durumunda bu şifrenin başvuru merkezlerinden ücret karşılığı edinilebileceğini bildirdi.

ÖSYM'den yapılan duyuruda, kişisel bilgi niteliğinde olan sınav sonuçlarının adayların kendilerinin edinmelerine imkan sağlamak amacıyla, ÖSYM'nin tüm sınav sonuç öğrenme işlemlerini adayın T.C. Kimlik Numarası ve kişisel şifresi ile edinmesini temin edecek bir otomasyon sistemini uyguladığı belirtildi. Duyuruya göre, şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, özel kimlik belgesi olan nüfus cüzdanı ya da pasaport ile başvuru merkezlerine (ortaöğretim kurumu müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinebilecek. Adayın kişisel bilgisi olan şifreler, başka kişiye verilmeyecek. Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğundan dolayı bizzat belirtilen başvuru merkezlerine gelemeyecek olan adaylara ise bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecek.

#

07 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber