Öğrenciler salonda, aileleri dışarda terledi

ANTALYA'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de okul önlerinde heyecan yaşadı

ANTALYA'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de okul önlerinde heyecan yaşadı. Sınavın bitmesini bekleyen velilerin bazıları  Kuran-ı Kerim ve dua kitapları, bazıları da gazete ve kitap okudu.

Antalya'da polis, bugün yapılan YGS için geniş güvenlik önlemi aldı. Günler öncesinden alınan önlemlerin yararı sınav saatinde görüldü. Sınav süresince inşaat ve altyapı çalışmasına izin verilmezken, otolarda yüksek sesle müzik yayını, klakson çalınmamasına da önem gösterildi.

Sınav salonlarının önünde ise alışıldık görüntüler vardı. Birçok veli, çocuklarının yaşadığı sınav stresi boyunca elinden Kuran-ı Kerim ve dua kitaplarını bırakmazken, bazılarının da yaşadığı sınav stresi yüzlerinden okundu.

160 dakika boyunca soruları yanıtlamaya çalışan öğrencilerin sınavla ilgili görüşleri de farklı farlıydı. Öğrencilerden bir kısmı matematik sorularını zor bulurken, bir kısmı ise önceki senelere göre daha kolay olduğunu iddia etti. Sınava yeterince hazırlanamayan öğrenciler ise soruların tamamında zorlandıklarını ifade etti.

24 Mar 2013 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber