Nüfus'ta kimlik izdihamı

Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren verilecek olan yeni çipli kimlik kartlarına büyük ilgi gösteren vatandaşlar Alanya Nüfus Müdürlüğü'nde izdihama neden oldu.

TÜM Türkiye'de yeni çipli kimlik kartlarının dağıtılmasına başlanırken, Alanya'da vatandaşlar yeni kimlik kartlarından almak için nüfus müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuruların başlamasıyla birlikte çok sayıda vatandaş Alanya Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti. Kimlik kartlarını almak isteyenlerin sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturduğu görüldü.
'VATANDAŞLAR ÇOK ACELE DAVRANDI'
Yeni çipli kimlik almak isteyen vatandaşlar ister Alo 199 kimlik randevu hattına arayarak çağrı merkezi çalışanlardan telefonda istedikleri nüfus müdürlüğü için kimlik başvuru randevusu alabildikleri gibi, isterlerse nüfus müdürlüğüne başvurarak yeni kimliklerini alabilecekler. Alo 199 kimlik randevu hattı üç ve üzeri olan nüfus müdürlüklerindeki kimlik değiştirme masası bulunan yerlerde geçerli. Eski nüfus cüzdanları aynı günde verilirken, yeni çipli TC kimlik kartlarını aynı günde verilmiyor. Sürücü belgelerinde olduğu gibi, basımı ve dağıtımı tek merkezden yapıldığı için, önce vatandaşların başvuruda bulunarak gerekli belge ve parmak izi verme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Görevliler yaşanan yoğunlukla ilgili, "Vatandaşlarımız nüfus cüzdanlarını değiştirmek için çok acele davranarak yığılmalara sebep oluyor. Değiştirmek için yeteri kadar süre var. Yığılmanın bir diğer sebebi ise Göç İdaresi. Alanya Nüfus Müdürlüğü içerisinden ulaşılabilen Göç İdaresi'ne de gelen yerleşik yabancılarla beraber normal olarak bina ve altyapı eksik kalıyor" dediler.
ALANYA GÖÇ İDARESİ TAŞINMIYOR MU?
AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Nüfus Müdürlüğü ile aynı binada hizmet veren Göç İdaresi Müdürlüğü'nün önümüzdeki günlerde Atatürk Evi'nin yanındaki tarihi bir binaya taşınarak burada hizmetini sürdüreceğini açıkladı. Daha modern bir binaya taşınacak olan Göç İdaresi Müdürlüğü sayesinde Alanya'daki yabancıların artık Antalya'ya gitmeden tüm işlemlerini Alanya'da yaptırmaya devam edeceğini ifade eden Berberoğlu, "Alanya Göç İdaresi Grup Başkanlığı'nın yeni binası Alanya’ya hayırlı olsun. Bu kurumun açılmasında emeği geçen Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum” diye konuşmuştu. 
Vatandaşlar en kısa sürede Göç İdaresi Müdürlüğü'nün yeni yerine taşınması için Berberoğlu'ndan yardım istedi.

PEKİ YENİ ÇİPLİ KİMLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ? İŞTE DETAYLAR

http://www.yenialanya.com/guncel/alanya-da-yeni-cipli-kimlik-basvurusu-nasil-yapilir-h217684.html

11 Oca 2017 - 18:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş - Nüfus müdürlüğü ile göç idaresi bir an önce ayrılmalı!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 18:54

Çorum Haber