Muzkent'te çile bitiyor

Muzkent Ortaokulu'nun yapımı büyük ölçüde tamamlandı. Mahallelerinde okul olmadığı için merkeze taşınan 100 öğrenci ve velileri, dört gözle okulun açılmasını bekliyor

MUZKENTOrtaokulu, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine açılacak. Gazipaşa'nın Muzkent Mahallesi'nde ortaokul olmadığı için ilçe merkezine taşınan 100 öğrenci ise önümüzdeki yıl yeni okullarında eğitim hayatlarına devam edecek.  

KAYMAKAM BİLGİ VERDİ

Okulda devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, "Muzkent Mahallesi'nde ortaokul olmadığı için 5,6,7 ve 8'inci sınıfa giden 85 öğrenci ilçe merkezinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'na taşınıyor. Yaklaşık 15 öğrenci ise ilçe merkezindeki diğer okullara gidiyor. Okul bahçesinde bulunan müsait alana ilkokuldan ayrı olarak müstakil ortaokul inşaatı için İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında 110 bin TL ödenek ayrılmış, bu ödenekle zemin ve birinci kat karkas inşaatı yapılmıştır. Mahalle muhtarlığının ve mahalle halkının imkânlarıyla ikinci katın kaba inşaatı tamamlanmıştır. 27 Haziran 2015 tarihinde okulun ikmal ihalesi 465 bin TL bedelle yapılmıştır. Okulda devam eden çalışmalar Aralık ayında tamamlanacak. Okulun 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine açılması planlanıyor" dedi.

BEYREBUCAK 2015'E HAZIR

Beyrebucak Mahallesi İlk/Ortaokul ek derslik inşaatının 2015 yılı sonunda tamamlanacağını söyleyen Ekinci, "Beyrebucak Mahallesi'nde bulunan ilköğretim okulumuz, 269 öğrencisi bulunan 16 derslikli bir okuldur. Taşıma merkezi olan okulun, yemekhane, anasınıfı ve 2 adet ek derslik yapılması için 2013 yılında İl özel idaresi tarafından 140 bin TL ödenek ayrılmış, aynı yıl ayrılan bu ödenekle kaba inşaatı tamamlanmıştı. İkmal inşaatı için 10 Eylül 2015 tarihinde 43 bin 500 TL bedelle ihalesi yapıldı. Okulun 2015 yılı sonuna kadar bitirilmesini planlanıyor" diye konuştu.

05 Kas 2015 - 18:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber