MÜSİAD: AVM Yasası çıkmalı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan ve dernek yöneticileri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u ziyaret etti.

Ziyarette Sevimçok'tan Antalya'daki esnaf ve sanatkarın durumu hakkında bilgi alan Başkan Vardan, büyük alışveriş merkezleriyle ilgili kanun çıkartılması gerektiğini savundu. AVM'lerle ilgili hazırladıkları raporu hükümete sunduklarını ifade eden Vardan, ''Rapor'da AVM'lerin şehir merkezine uzar yerlere yapılması, açılış ve kapanış saatlerine sınırlama getirilmesi, haftada bir gün kapalı olması, çalışanlarının hakları, ürün alımı ve ödemeleri gibi sorunları ele aldık'' dedi. Antalya'da 73 bin esnafın bulunduğunu belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, ''Antalya'daki esnafın sorunlarına cevap vermek için çaba gösteriyoruz. Antalyalı esnaflar şu an mahalle aralarına kadar giren Alışveriş merkezlerinden şikayetçi. AVM'lerin çalışma saatlerine düzenleme getirilmeli ve şehir merkezine uzak bölgelere açılmalı'' diye konuştu. MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, ziyaretin ardından Sevimçok'a ''Yükselen değer Türkiye'' isimli, araştırma raporunu hediye etti. Sevimçok'ta Vardan'a ziyaretin anısı olarak plaket hediye etti.

#

17 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber