Mezarlıkta müze oluşturuldu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Uncalı Mezarlığı'nda Türk kültürünü yansıtan mini bir açık hava müzesi oluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Uncalı Mezarlığı'nın açık alanında küçük bir müze yaptı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mezarlıkta acı ve üzüntünün eksik olmadığını dile getirerek, "Bu acıyı azaltabilmek adına görsel bir çalışma yaptık. Geleneklerimizi yansıtan, atalarımızın kullandığı aletleri bir araya getirerek bunları bir açık hava müzesine dönüştürdük" dedi. Müzede, çoğunluğu vatandaşların bağışı olan eski model traktör, değirmen taşı, beşik, karasaban, zeytinyağı üretiminde kullanılan malzemeler, Kurtuluş Savaşı'nda top taşıyan kağnı arabası gibi parçalar yer alıyor. Müzeye gelen ziyaretçiler ayrıca Yörük kültürünün önemli simgelerinden biri olan kıl çadırda, dinlenme imkanı bulabiliyor.

#

25 Ağu 2012 - 01:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber