''Mevlana Değişim Programı Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı'' yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, ''Mevlana Değişim Programı Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı'' düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Akdeniz...

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, ''Mevlana Değişim Programı Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı'' düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, küreselleşen dünya ve iletişim teknolojisinin, yükseköğretim alanında küresel rekabeti beraberinde getirdiğini söyledi.
Bilgi toplumuna ve bilimsel üretime yön veren yükseköğretimdeki rekabet olgusu ve kalite anlayışının uluslararasılaşmayı en öncelikli konu haline getirdiğini vurgulayan Özkan, uluslararasılaşmanın uluslararası boyutunun yükseköğretim kurumunun eğitim, araştırma ve hizmet fonksiyonuna sistematik olarak dahil olduğunu kaydetti.
Eğitim ve araştırma kalitesinin topluma katkısının arttırılması gerektiğini anlatan Özkan, ''Küresel bir değişim programı olan ve yeni uygulanacak olan Mevlana Değişim Programı kapsamında daha büyük başarılara imza atmak için bilgilendirme toplantısı çok önemlidir'' dedi.
Mevlana kurum koordinatörü Nurgül Büyükkalay ise ''Mevlana Değişim Programı: Amacı, Kapsamı ve Uygulama Esasları'' konulu sunum yaptı.
Konuşmaların ardından Mevlana Değişim Programı'nın Akdeniz Üniversitesi'nde uygulanmasıyla ilgili süreçler düzenlenen panelde tartışıldı.

#

19 Mar 2013 - 14:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber