Manavgatlı esnafın yüzü güldü

ANTALYA’NIN Manavgat ilçesinde yaz sezonu turizm hareketliliği, esnafın yüzünü güldürmeye başladı. Yaz turizm sezonunun gözde turistleri Hollanda, İngiliz, Belçika ve İskandinav ülke turistleri İsveç, Norveç ve Danimarkalılar oldu.

Esnaf 15 Mayıs'ta Alman, 1 Haziran itibaren de Rus turist hareketliliği bekliyor. Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, bölgedeki turizm hareketliliğinin 1 Mayıs'tan itibaren başladığını söyledi. Sezonun turist hareketliliğini Hollandalı turistlerin oluşturduğunu belirten Doğan, 2012'de esnafın yüzünü güldürecek iyi bir sezon beklediklerini kaydetti. Pazarcı esnafının kış döneminde 4 ay turist hareketliliği oluşmadığı için zor günler geçirdiğini belirten Doğan, yaz sezonunun başlaması ile birlikte esnafın yüzünün gülmesini beklediklerini kaydetti. Doğan, "Esnafımız geçen sezon zor günler geçirdi. 2012'de iyi bir sezon geçirmeyi bekliyoruz. Erken rezervasyonlar 2012'nin iyi geçeceğine işaret veriyor. Pazarlardaki turist hareketliliğinin satışlarla esnafın yüzünü güldürmesini bekliyoruz." dedi. Pazarcı esnafı Ali Acır, bölgede 1 Mayıs'tan itibaren yaz turizm hareketliliğinin başladığını söyledi. Pazar canlılığını Hollandalı ve İskandinav ülke turistleri oluşturduğunu belirten Acır, Hollanda ve İskandinav ülke turistlerinin harcama potansiyeli yüksek turistler olduğunu kaydetti. Esnaf Zeki Yıldız, Manavgat'ta 1 Mayıs'tan itibaren turist hareketliliğinin başladığını ve yoğunluğu Hollanda ve İskandinav ülke vatandaşlarının oluşturduğunu söyledi. Yıldız, Hollanda, İsveç ve Norveçlilerin pazarda alışveriş yaparak 4 aydır zor durumda olan esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi. Avusturyalı eşi ile birlikte 10 günlüğüne Viyana'dan tatile geldiğini belirten Serkan Özgüvercin, Manavgat pazarındaki turist hareketliliğinin kendisini çok şaşırttığını ifade etti.

#

04 May 2012 - 01:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber