Mahmutlar'da halk isyan bayrağını açtı

Arıtmadan çıkan koku nedeniyle insanların hasta olmaya başladıklarını söyleyen Mahmutlar Mahallesi sakinleri eylem yaptı. CHP’li İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, “Siyaset için değil insan gibi hizmet almak için sokağa indik. Biz kapanan belediyemizi geri istiyoruz. Ankara sesimizi duymalı” dedi

- Yasin ARAZDENETİMİ ve işletimi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan, ancak çevredeki bazı büyük firmaların bıraktığı kimyasal atıklardan dolayı bakteri üretilemediği için dışkı kokusunun bir türlü önüne geçilemediği açıklanan Mahmutlar Mahallesi’ndeki arıtma nedeniyle dün eylem vardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 30 Mart yerel seçimlerindeki Alanya Belediye Meclis Üyesi Adayı olan, Mahmutlar’ın sosyal ve siyasal manada etkili isimlerinden biri olarak tanınan İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar öncülüğündeki eyleme katılım yüksekti. CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, 30 Mart yerel seçimlerinin CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş ile 2015 Genel Seçimleri öncesi CHP’den Antalya Milletvekili Adayı olacağı konuşulan Diş Hekimi Murat Özçelik de eylemde ön saflardaydı.

‘FİKRİMİZİ ALMADAN BELEDİYEYİ KAPADILAR’

Mahmutlar gibi adeta ilçe ayarındaki bir beldenin kapısına kilit vurulmasıyla birlikte pek çok sorunun ortaya çıktığını belirten Yılmaz Bağışlar, “Hiçbir altyapı ve hazırlık olmadan beldemiz kapandığı için bu tür olumsuz konular yaşanmaktadır. Bu eylemin hiçbir siyasi propagandayla alakası yoktur. Derdimiz kimseye başkaldırmak, kurum veya insanlarla didişmeye girmek değildir. Tamamen haklarımızı geri almak için bugün buradayız. Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olan arıtma tesisinin kokusu tahammül edilemez bir duruma gelmiştir. 130 kilometre öteden kışın 30 bin, yazın 50-60 bin nüfusu olan bir beldenin mahalle mantığı ile yönetilme şansı yoktur. Bunu hiçbir akıl ve mantık izah edemez. Dolayısıyla biz beş aydır denedik, sabrettik, fakat olmadı” dedi.

‘MAHMUTLAR İLÇE OLMA DÜZEYİNE GELDİ’

Bağışlar, açıklamasına şöyle devam etti: “Belde belediyemizi geri istiyoruz. Mahmutlar ticari alanda sürekli gelişen, birçok bankanın şubesi olan bir yerdir. Bir banka neden bir beldeye şube açar? Elbette ticari hayatı yüksek olduğu için yatırım yapar. Yetkililerden isteğimiz, lütfen buranın önünü açsınlar. Güvenlik anlamında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Burada geçen haftalarda iki Alman vatandaşı katledilmiştir. Buranın jandarma ile idare edilme şansı yoktur. Biz buraya polis istiyoruz, hastane istiyoruz. Küçücük bir sağlık ocağı ile 30 bin nüfuslu bir beldenin sağlık sorunlarının karşılanma şansı yoktur. Hakkımızı ne zaman arasak ‘Siz siyaset yapıyorsunuz’ dediler. Bundan sonra gerekirse siyaset de yapacağız, çünkü siyaset bunun için var. Biz bunları daha önce izah etmeye çalıştık.

‘ANKARA BİZİ HEP GEÇİŞTİRMEK İSTEDİ’

‘Bakın, beldemizi kapatmayın. Kriterlerimiz uyuyor. Nüfus şartımız uyuyor’ dedik ama dinletemedik. Samimiyetten uzak açıklamalarla hep ötelendik, uzaklaştırıldık. Üç aydır biz bu kokuya tahammül ediyorsak, siyaset yapmak zorundayız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bugün burada slogan atmıyoruz, çünkü kargaşa ile bir yere varacağımızı düşünmüyoruz. Biz akıl ve mantık yoluyla, mantıklı gerekçeler ortaya koyarak beldemizin geri açılmasını istiyoruz. Kokuyu hissetmemek için taktığımız maskelerden birer adet de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel ile Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na da göndermeyi düşünüyoruz. Eğer kazara buralardan geçerlerse Gazipaşa’dan direkt geçmesinler, lütfen buraya beş dakika uğrasınlar, kokuyu bizimle beraber hissetsinler.”

05 Eyl 2014 - 19:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

kemal degirmenci - bence mahmutlar bagimsiz olmali ........

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Eylül 19:10

Çorum Haber