Köylülerin HES protestosu

GAZİPAŞA dahil Antalya genelinde hidroelektrik santrali (HES) yapılacak bölgelerde yaşayan köylüler, “Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu” tarafından düzenlenen yürüyüşte ellerinde “HES istemiyoruz” yazılı pankart taşıyarak tepkilerini gösterdi.

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu tarafından Antalya'nın ilçelerinde hidroelektrik santralinin yapılmasına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Antalya’nın Kazım Özalp Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe, hidroelektrik santral yapılacak bölgelerde yaşayan köylüler ve bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri katıldı. Yürüyüşe katılanlar, 'HES istemiyoruz', 'HES değil adalet istiyoruz' yazılı döviz taşıdı. Attalos Heykeli'ne kadar yürüyen platform üyeleri adına Gümüşdamla Köyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Üyesi Mehmet Özkan basın açıklaması yaptı. Özkan, Gazipaşa'nın Çığlık Köyü ve Manavgat'ın Gençler Köyü'nde hidroelektrik santrali yapılmaması için açılan davada mahkemenin süre aşımı nedeniyle ret kararı verdiğini anlattı. Mahkemenin siyasi bir karar verdiğini iddia eden Özkan, Gençler Köyü'nde hidroelektrik santralini işletecek firmanın, köylülerin arazilerini terk etmeleri için çaba gösterdiğini söyledi. Özkan, Akseki'nin Gümüşdamla Köyü, Manavgat'ın Gençler Köyü, Gazipaşa'nın Çığlık Köyü ve Gündoğmuş'un Köprülü ile Kayabükü Köyü'nde yapılacak hidroelektrik santrali için şirketlerin ruhsat almamasına rağmen inşaat çalışmalarına başlandığını da iddia etti. Hidroelektrik santral yapılacak bütün bölgelerde vatandaşların mahkeme yoluyla itiraz ettiğine değinen Özkan, "Bizlere bu zulmü reva görenleri asla unutmayacağız. Dünyada suyun özelleştirildiği ülkelerde insanların temiz içme suyuna nasıl muhtaç hale getirildiğini biliyoruz" diye konuştu.

#

08 Ara 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber