Korkmak için para ödüyorlar

ANTALYA'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'nde geçen yıl hizmete giren dinozor temalı Dino Park'ta yer alan Deep Fear (Derin Korku) bölümü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

ANTALYA'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'nde geçen yıl hizmete giren dinozor temalı Dino Park'ta yer alan Deep Fear (Derin Korku) bölümü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Tatilciler, korku heyecanı yaşamak için kişibaşı 25 lira ödüyor.

Alternatif turizm alanında farklı bir konsepte sahip dinozor temalı Dino Park, içerisinde yer alan birbirinden farklı eğlence merkezleri ve animasyon ekipleriyle bölgeyi ziyaret eden misafirleri cezbediyor. Yerli ve yabancı tatilcilere kapılarını açan Dino Park'ta gerçek boyuttaki hareketli dinozor heykelleri görenleri şaşırtıyor. Dinozorlarla fotoğraf çektiren tatilcilerin ilgisini en çok 'Deep Fear' (Derin Korku) bölümü çekiyor. Misafirlerin özellikle korku duygusunu yaşamak üzere tercih ettiği bölümde, birbirinden farklı zombi makyajlı animatörler ve korku konseptli odalar yer alıyor. Günün her saatinde ziyarete açık 50 metrelik karanlık korku tünelinden geçiren tatilciler, aniden karşılarına çıkan zombiler ve ürkütücü sesler nedeniyle büyük korku yaşıyor.

'ZİYARETÇİLERİN YÜZDE 70'İ YABANCI'

Yüzde 100 canlı animasyon ekiplerinin katılımıyla oluşturulan Deep Fear alanı, Türkiye'de korku temasını işleyen tek işletme. Dino Park işletmecilerinden Abdullah Eş, park ziyaretçilerinin yüzde 70'ini turistlerin oluşturduğunu söyledi. Yerli halkın da parka ilgi gösterdiğine işaret eden Eş, "Yerli halkın da ilgi göstermesi alternatif turizme olan ihtiyacın göstergesi. Bu alanlarda yatırım yapılması gerekiyor" dedi.

'HER ŞEY NEREDEYSE GERÇEK'

Dino Park'ı ziyaret eden Muhittin Demirci ve Oksana Korneva çifti, parkta çocukları için birçok eğlence alanı bulduklarını söyledi. Kendilerinin ise Deep Fear bölümünü tercih ettiğini vurgulayan Demirci, koku ve heyecanı bir arada yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de yurt dışında marka olan, bilinen pek çok yerin olmasının kendilerini gururlandırdığını kaydeden Demirci, "Tatilciler sırf burayı görmek ve buradaki korku atmosferini yaşamak için geliyor. Bu tür alternatif eğlence alanları bizlerin dolu dolu zaman geçirmesi için de büyük önem taşıyor. Eşimle birlikte Deep Fear bölümünde hiçbir yerde görmediğimiz maceraya tanıklık ettik. Her şey neredeyse birebir gerçek" dedi.

30 Haz 2013 - 10:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber