Komşuya kar yağdı

Kısa süre öncesine kadar adeta kış ortasında pastırma sıcaklarının yaşandığı, yerli ve yabancı turistlerin denize girdiği Türkiye'nin dört bir yanına kar düştü. En çok şaşırtan ise nemi ve sıcağı ile bilinen 07 plakalı Antalya'nın Akseki ve Korkuteli ilçelerine bile yılın ilk karının yağması oldu

KISA süre öncesine kadar adeta kış ortasında pastırma sıcaklarının yaşandığı, yerli ve yabancı turistlerin denize girdiği Türkiye'nin dört bir yanına kar düştü. En çok şaşırtan ise nemi ve sıcağı ile bilinen 07 plakalı Antalya'nın Akseki ve Korkuteliilçelerine bile yılın ilk karının yağması oldu. 
Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece yarısı başlayan yağışla kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Akseki- Seydişehir Karayolu'nda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Gece yarısı başlayıp sabahsaatlerine kadar süren kar yağışı ilçe merkezinde de etkili oldu. 30 santimetreyi bulan kar kalınlığında araçlarıyla işe gitmek isteyenler güçlük çekti. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir Karayolu'nun bin 825 metre rakımlı Alacabel Mevkisi'nde kar yağışı nedeniyle yolda kalan TIR'lar trafiğin aksamasına neden oldu. Trafik ekipleri, sabahın ilk saatlerinde zincirsiz araçlarla, uzun araçların geçişine izin vermezken, yolun trafiğe tamamen kapandığı bildirildi.  

TUR OTOBÜSLERİ DÖNDÜ

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve sabah saatlerine kadar süren kar yağışı, Akseki- Seydişehir Karayolu'nu trafiğe kapattı. Trafik ekipleri hiçbir aracın geçişine izin vermezken, Antalya'dan Kapadokya gezisi için yola çıkan turistlerin bulunduğu otobüsler geri çevrildi. Bölgedeki dinlenme tesislerine sığınanlar yolun açılmasını beklerken, kimileri de araçlarına zincir takarak yola devam etmek istedi.

BAZI YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Kar nedeniyle Antalya'yı Konya'ya bağlayan bin 50 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolu ile Akseki-İbradı karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri zincirli araçların bile geçmesine izin vermezken, araçlar bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi.

İLK VE ORTA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Akseki ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi. Ekipler, yol açma çalışmalarına devam ederken, sürücüler çekme halatı bulundurmaları ve kış lastiği kullanımı konusunda uyarıldı.
DHA

25 Kas 2014 - 13:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber