KMYO’da yeniden öğrenci alacak

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu (KMYO) Mantarcılık Programı, Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karar gereği 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde yeniden öğrenci alacak.

KMYO Müdürü Prof. Dr. M. Soner Balcıoğlu, Mantarcılık Programı'na yeniden öğrenci alınmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta sevindirici bir haber aldıklarını söyledi. Prof.Dr. Balcıoğlu, "Mantarcılık Programı, 2008-2009 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamış, 2009-2010, 2010-2011 yıllarında yeni öğrencileriyle devam etmiştir. 2011-2012 yılında ise ÖSYM, tercih kılavuzunda mantarcılık programımıza yer vermemiş, dolayısıyla öğrenci alınamamıştır. Bunun sebebi de 2010-2011 döneminde gelen öğrenci sayısının yetersizliğidir. Çünkü bir programa 10 kişinin altında öğrenci gelmesi, o programın ertesi yıl öğrenci alamamasına neden olmaktadır. Türkiye genelinde yaklaşık 10 kadar mantarcılık programı var ve geçtiğimiz yıl sadece Kırıkkale Üniversitesin'de bulunan Mantarcılık Programı öğrenci alabilmiştir" dedi. Korkuteli'nin mantarcılık sektörü için bir başkent olduğuna ve mantarcılık teknikerlerinin yetiştirilebilmesi için en uygun yerin de Korkuteli olduğuna değinen Prof. Dr. Balcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında talep edilen öğrenci kontenjanı da başlangıçtan itibaren hiçbir zaman yüzde yüz doluluğa ulaşmamış, bilakis günden güne öğrenci sayılarında düşüşler meydana gelmiştir. Bunun, 2010-2011 yılında ÖSYM tercih kılavuzunda iki yıllık programların taban puanlarına yer verilmemesi gibi bazı sebepleri vardı. Rektörlüğümüz, Mantarcılık Programı'nın kılavuzda yer almadığını öğrendiğinden itibaren gerekli girişimleri başlatmıştır. Rektörlük Yönetimi, mantarcılığın Korkuteli için gerekli olduğuyla ilgili Senato kararını Sektörün destek yazılarıyla birlikte YÖK'e bir yazı ile bildirmiştir. 03.05.2012 tarihinde, YÖK' de Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında, yeniden öğrenci alınabileceğiyle ilgili bir karar verilmiştir."

#

30 May 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber