Kavşak isyanı

GAZİPAŞA’NIN Ekmel Mahallesi’nde yapılması planlanan alt geçit için hiçbir çalışmanın başlatılmamasına, mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Bölgeye kavşak yapılacağına dair söz verilmesinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçtiğini belirten Ekmelliler, altgeçidin biran önce yapılmasını istiyor. Ekmel Mahallesi sakinleri, yetkilileri, verdikleri sözü yerine getirmeye davet etti. Mahalleye altgeçit yapılması için geçtiğimiz yıl sokağa dökülen mahalle sakinlerine Karayolları Bölge Müdürlüğü “Kavşak” sözü vermişti. Aradan geçen bir yılda hiçbir çalışma yapılmayınca mahalle sakinleri bir kez daha sokağa döküldü. Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren Ekmel Mahallesi Muhtarı ve beraberindeki bir gurup vatandaş, “Macar kavşağını geçtikten sonra en az 5 tane kavşak var ve buradan araçlar geçiyor ama bizim açtığımız kavşak hemen kapatılıyor” diyerek bu konuda kendilerine büyük haksızlık yapıldığını söyledi. D-400 karayolunun bir tarafında ikamet eden Ekmel Mahallesi halkının büyük çoğunluğunun yolun karşısında arazisi bulunduğunu ve bu nedenle birçok vatandaşın günde 3-5 kez yolun karşısına geçmesi gerektiğini belirten Ekmel Mahallesi Muhtarı Abdullah Arslan, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Arslan, “Burada kavşak olmadığı için mahallelimiz yaklaşık bir yıl önce Gazipaşa-Anamur duble yolunu kapatarak kavşak ya da alt geçit yapılması için eylem yapmıştı. Eylemin ardından ilçeye gelen Karayolları Bölge Müdürü, söz konusu yere araçların geçebileceği bir alt geçit yapılması talimatını vermişti. Aradan yaklaşık bir yıl geçti halen alt geçit ile ilgili hiçbir gelişme olmadı” dedi. Bir yıldır tarlalarına ulaşmak ve şehir merkezine gelebilmek için kilometrelerce uzaklıktaki kavşaktan dönmek zorunda kaldıklarını belirten Muhtar Arslan, “Mahallede yaşayan engelli vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız yolun karşısına geçmek için Macar Köyü’ne kadar gitmek zorunda kalıyorlar. Akülü engelli arabalarının şarjının büyük kısmı burada bitiyor. Bize ‘Hemen yapılacak’ demişlerdi ama şimdi de yeni bir ihale yapılacağını söylüyorlar. Aradan bir yıl geçti ama herhangi bir çalışma yapılmadı. Mahalle halkının sabrı taşıyor. Verilen sözlerin unutulmamasını ve biran önce alt geçidin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

#

08 Şub 2013 - 00:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber